cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Egy szép este a Futballáriumban, majd újra a munka

2018. július 18. 17:58

Női válogatottunknak is szívélyes vendéglátásban volt része a híres magyar helyen, ahol még tornával is meglepték a szülinapos Garda Krisztinát. Bíró Attila csapat szerdán csenden készült a folytatásra, a csütörtöki, oroszok elleni meccsre (20:30), de talán még inkább a jövő heti nagy feladatra.

Férfiválogatottunk után női csapatunk is elfogadta a Futballáriumban (aki Barcelonában jár, feltétlen látogassa meg ezt a helyet) szíves meghívását, így a szerbek elleni mérkőzés estéjén a Camp Nou közelében található legendás helyen töltött el közel két kellemes órát. A hely alapító-tulajdonosa, Büki Péter és kedves felesége, Beke Erika ezúttal is leste a mieink kívánságát, illetve a lányokat is nagy büszkeségnek kikiált dr. Kovács Barnabás, a barcelonai konzulátus vezetője emelte a hangulatot. Ráadásul nagy diplomáciai sikert elérve az ő invitálására Enric Bertrán, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának alelnöke is részt vett a zártkörű eseményen, és szólt néhány kedves szót a magyar delegációhoz.

07.17_fogadas_lanyok_mvlsz-29.jpgAztán előkerült egy torta is, és a jelenlévők elénekelték a „Boldog szülinapot!” slágert, így köszöntve a meghatott Európa-bajnokot, Garda Krisztinát. „Köszönjük a vendéglátást, igyekszünk jó eredménnyel meghálálni” – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, aki stábjával szerdán két vízi edzésen, szárazföldi tréningen, és videózással készítette fel az együttest a csütörtöki, de talán még inkább már a jövő heti feladatra.

07.17_fogadas_lanyok_mvlsz-21.jpg„Most, hogy csoportelsők a spanyolok elleni négygólos vereség után aligha lehetünk, talán a negyeddöntő lesz talán a legfontosabb mérkőzésünk a tornán, ugyanakkor az oroszok elleni is nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon. Egyrészt ugye mindig a következő mérkőzésre készül egy csapat, másrészt fontos volna, hogy sikerélménnyel vágjunk majd neki az egyenes kieséses szakasznak” – ecsetelte balkezes játékosunk, Horváth Brigitta, akinél rákérdeztünk arra, hogy újoncként mennyire érzi felszabadultnak vagy éppen izgatottnak magát. Mint elmondta: „Érdekes, de a vízben egyáltalán nincs bennem drukk. Nagyon örülök, hogy a csapat tagja lehetek, nagyon jól érzem magam, hiszen tulajdonképpen olyan laza a hangulat, olyan egységes a válogatott, mint azt a dunaújvárosi klubomban is tapasztaltam. Igyekszem odatenni magam, a rám bízott feladatokat maradéktalanul megvalósítani, a csapat hasznos tagjának lenni.”

Következik
4. forduló - július 19., csütörtök
Izrael-Görögország, 14:00
Németország-Törökország, 15:30
Olaszország-Horvátország, 17:00
Hollandia-Franciaország 18:30
Oroszország-Magyarország, 20:30
Szerbia-Spanyolország, 22:00
 
Az állás
A-csoport: 1. Görögország 9 pont, 2. Hollandia 7, 3. Franciaország 6, 4. Olaszország 4, 5. Izrael 0, 6. Horvátország 0
 
B-csoport: 1. Oroszország 9, 2. Spanyolország 9, 3. Magyarország 6, 4. Németország 3, 5. Szerbia 0, 6. Törökország 0


Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
 



Vízilabda hírek
Női válogatott
eb
barcelona