cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Jobban kell figyelni, ez a tanulság

2018. július 17. 19:02

Női válogatottunk a szerbek elleni 23-6-os győzelme után Bíró Attila és Keszthelyi Rita is kiemelte a sok kiállítást – a testi kontaktussal a jelek szerint óvatosabban kell bánni. Csapatunk csütörtökön 20:30-tól Oroszország ellen folytatja Eb-szereplését.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk 23-6-ra győzte le Szerbiát a barcelonai Európa-bajnokságon. Bíró Attila szövetségi kapitány a lefújás után Gurisatti Gréta maszkja körül kialakult hercehurcával kezdte értékelését: „Ki kellett bélelnünk a maszk széleit, amelyet kicsit élesnek és veszélyesnek mondtak a LEN-ellenőrök. Ugyanakkor hétfőn ennél veszélyesebb valami, egy fülvédőnek az éle nyitotta fel Pohl Zoltán állát, ilyen értelemben a maszk nem annyira problémás. Megoldotta a dolgot a stáb, a gyúró és az orvos, örülünk, hogy játszott Gréta.”

07.17_srb_hun_mvlsz-22.jpgAz emberhátrányokról (14 volt belőle, egy kettős) így fogalmazott: „Szó sincs tudatosságról, azért nem készítem fel arra a csapatomat, hogy szándékosan kerüljön emberhátrányba. Megtették a játékvezetők, és ezt sokszor nem is értettem. Ilyen mérkőzésen kicsit soknak tartom a tizenöt emberhátrányt, függetlenül attól, hogy nem veszélyeztette a játékunkat, és tudtunk gyakorolni. Érdekes felfogás volt ez, de jobban kell alkalmazkodnunk ehhez is. Dühít egyébként a sok hátrány, mert attól függetlenül, hogy könnyebben adták a kiállításokat, néhány elkerülhető lett volna, valljuk be, mi is tehettünk volna azért, hogy kevesebb testkontakt legyen. Viszont akkor nekünk is legalább tízzel több fórt kellett volna kapnunk, amelyeket nyilván nem adtak meg, mert látták, hogy folyamatosan vezetünk.”

A mérkőzésen a szerbeknél egymaga több gólt, hetet jegyző Keszthelyi Rita amondó, hogy „A szoros emberfogást lehetett gyakorolni, de még mindig buta hibákat követünk el, legalább a külsőkörös kiállításokat a lehető legminimálisabbra kellene csökkentenünk. A jobb csapatok ellen az összes energiát felemészti a hátrányos védekezés. Csak akkor tudunk előrébb lépni, ha sokkal kevesebb gólt kapunk.”

07.17_srb_hun_mvlsz-15.jpgCsapatunk csütörtökön 20:30-tól Oroszország ellen folytatja Eb-szereplését.

33. Európa-bajnokság, Barcelona
Nők, 3. forduló
B-csoport

Magyarország-Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)
Piscines Picornell, vezette: Kikalishvili (grúz), Stravridis (görög)
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
SZERBIA: Klincsov - Pantovics, Csorovics, Pricsa 1, Luka 1, Mandics 1, Jakovljevics 2. Csere: Csegar, Josifovics, Rudics, Vukovics 1, Novakovics, Petrovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Jovovics

További eredmények
A-csoport
Görögország-Horvátország 21-2
Franciaország-Izrael 9-5
Hollandia-Olaszország 6-6
 
B-csoport
Oroszország-Németország 27-5
Spanyolország-Törökország 32-2

Következik
4. forduló - július 19., csütörtök
Izrael-Görögország, 14:00
Németország-Törökország, 15:30
Olaszország-Horvátország, 17:00
Hollandia-Franciaország 18:30
Oroszország-Magyarország, 20:30
Szerbia-Spanyolország, 22:00


Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Női válogatott
eb
barcelona