cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A maszk és az álarc mögött

2018. július 17. 16:35

Női válogatottunk a barcelonai Európa-bajnokság 3. fordulójában egyrészt nagy csata árán bevethette orrtörése után a maszkban játszó Gurisatti Grétát, másrészt bőszen gyakorolta az emberhátrányos védekezését. Szerbiát így győztük le 23-6-ra. Csütörtökön 20:30-tól Oroszország az ellenfél.

Maradjunk annyiban, semmi nem megy egyszerűen…

A törökök elleni „edzőmeccset” mégsem úsztunk meg sérülés nélkül, hiszen kiderült, Gurisatti Gréta orra eltört. Ágó Renáta erőnléti edző otthonról hozta el azt a lassan legendássá váló maszkot, ami anno pont neki készítettek egy törés után. S amelyet például dunaújvárosi klubtársa, Garda Krisztina viselt a pontevedrai Európa Kupán elszenvedett sérülése után többek között a LEN-kupa megnyert fináléjában. S hogy ennek miért van jelentősége? Mert ami akkor szabályos volt, az most nem az.

Megmagyarázzuk.

07.17_srb_hun_mvlsz-9.jpgGianni Lonzi – aki emlékezhetünk, a törökök kapusát is kiküldte a vízből a maszkja miatt… – ugyanis sérülésveszélyre hivatkozva ezúttal nem engedélyezte a használatát. Bíró Attila már tulajdonképpen lemondott játékosa szerepeltetéséről, ám a stábban tovább szorgoskodtak a megoldáson. Végül addig alakították, éleit ragasztották, mígnem a hivatalos bemutatás előtt egyetlen perccel átment a rostán.

Nyilván Gurisatti Gréta nélkül is garantáltnak tűnt a magabiztos győzelem Szerbia ellen, a közjáték, és annak végeredménye sokkal inkább a jövőt illetően volt fontos. A kiharcolt zöld lámpa tehát engedte átlövőnket játszani – speciel ő lőtte az első negyedben a csapat kilencedik gólját. Azzal lett 9–1, ami minden elárul a partiról.

07.17_srb_hun_mvlsz-43.jpgCsapatunk nem mellesleg sokat gyakorolhatta az emberhátrányos helyzeteket, hiszen sorra kapta a kiállításokat, összesen 15 személyi hibát jegyezhettünk fel (!) – akár  egyfajta taktikai húzás is lehetett volna, a spanyolok ellen ugyanis nagyon nem ment –, de mit kiderült, szó sem volt erről. Hiszen a szakmai stáb is tisztában van azzal, a szerbek ellen finoman fogalmazva nagyságrendekkel könnyebb a kivédekezés, szóval felesleges lett volna… Egész egyszerűen a játékvezetők úgy gondolták, jár a 15 kiállítás ellenünk egy ilyen meccsen...

A legfontosabb: a mérkőzést talán tényleg sikerült lehozni sérülés nélkül, bár Parkes Rebecca kapott egy ütést a szájára... Folytatás csütörtökön Oroszország ellen.

07.17_srb_hun_mvlsz-42.jpg 33. Európa-bajnokság, Barcelona
Nők, 3. forduló
B-csoport

Magyarország-Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)
Piscines Picornell, vezette: Kikalishvili (grúz), Stravridis (görög)
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
SZERBIA: Klincsov - Pantovics, Csorovics, Pricsa 1, Luka 1, Mandics 1, Jakovljevics 2. Csere: Csegar, Josifovics, Rudics, Vukovics 1, Novakovics, Petrovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Jovovics

További eredmények
A-csoport
Görögország-Horvátország 21-2
Franciaország-Izrael 9-5
Hollandia-Olaszország 6-6
 
B-csoport
Oroszország-Németország 27-5
Spanyolország-Törökország 32-2

Következik
4. forduló - július 19., csütörtök
Izrael-Görögország, 14:00
Németország-Törökország, 15:30
Olaszország-Horvátország, 17:00
Hollandia-Franciaország 18:30
Oroszország-Magyarország, 20:30
Szerbia-Spanyolország, 22:00


Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Női válogatott
eb
barcelona