cover image
Egyéb

Horvátország-Franciaország – no, de melyik?

2018. július 15. 11:41

Az élet nagy rendező: míg Moszkvában a két ország labdarúgó-válogatottja 17 órától a világbajnoki trófeáért játszik, addig a vízilabda Eb-n a két női csapat 18:30-tól csap össze. Természetesen szerették volna előbbre hozni, vagy eltolni, de nem lehetett. Ne feledjük, Bíró Attila csapata 14 órától Törökország ellen mérkőzik.

A nap fénypontja: Horvátország–Franciaország.

Még itt, Barcelonában is elhomályosítja labdarúgó világbajnoki döntő a vízilabda Európa-bajnokságot vasárnap, ami valljuk be, nem meglepetés. Sportiplomatánk, dr. Molnár Tamás is bízott abban, ne valamelyik ebben az időpontban esedékes mérkőzésekre osztják be – jelentjük, ő megúszta.

Nem járt ilyen szerencsével játékvezetőnk, Várkonyi Gabriella, aki megkapta a moszkvai fináléval egy időpontban kezdődő Izrael-Hollandia női mérkőzést – maradjunk annyiban, esetleges ítéleteit sok néző várhatóan nem kommentálja majd…

A nap fénypontja II: Horvátország–Franciaország.

18:30-kor kezdődik. Mielőtt valaki arra gondolna, hőgutát kaptunk a barcelonai nyárban, rögzítsük: a két ország női pólóválogatottja ekkortól játszik egymás ellen a kontinensviadalon.

Szép, mi?

Az élet nagy rendező, szokták mondani…

És ma már rendezők: természetesen (mert szerintünk természetes ebben a helyzetben) mind a horvát, mind a francia válogatott, a két valljuk be, finoman fogalmazva sem acélos együtt próbálta meggyőzni a LEN-t, hogy játszzák más időpontban, az európai szövetség meggyőzhetetlennek bizonyult.

Kár…

Egyúttal megindultak a találgatások, hogy

… vajon a bemelegítés közben hányan nézik majd a telefonjukon a focimeccset?

… vajon egyáltalán melegítenek-e?

…vajon meccs közben a játékoshoz eljutnak-e a hírek?

… vajon a stábtagok valamilyen formában követik-e majd a moszkvai történéseket?

…vajon az uszodában kötelezően jelen lévők közül hányan nézik valamilyen formában a világ legnagyobb érdeklődésével várt sporteseményt?


… vajon a világbajnoki döntő lefújását követően (ha nincs hosszabbítás, hozzávetőleg a pólómeccs második negyedében) a győztes ország vízilabdázói, a stábtagok örömünnepben törnek ki?

Szóval, talán célszerűbb lett volna a programot módosítani.

A vasárnapi program
Nők, 2. forduló

Törökország-Magyarország, 14:00
Szerbia-Oroszország, 15:30
Izrael-Hollandia, 17:00
Horvátország-Franciaország, 18:30
Olaszország-Görögország, 20:30
Németország-Spanyolország, 22:00
 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
eb
barcelona