cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Nagy fegyvertény lenne legyőzni a horvátokat"

2018. június 20. 22:00

A magyar férfi vízilabda-válogatott végig vezetve, magabiztosan győzte le Japán nemzeti együttesét a Férfi Világliga Szuperdöntőjének utolsó csoportmérkőzésén. Märcz Tamás együttesére a kellemetlen ázsiaiak után holnap már a világbajnok horvátok várnak.

Miként arról korábban beszámoltunk, férfiválogatottunk a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzte le ázsiai ellenfelét (14-7), így csoportmásodik lett. Mindez azt jelenti, hogy a csütörtöki negyeddöntőt 18:15-től a világbajnok Horvátország ellen vívja a Világliga Szuperdöntőjében.
 
MVLSZ_JPN_HUN_ffi_20180620_MaD_019.jpg Märcz Tamás érthető elégedettséggel nyilatkozott az összecsapás után, és szintén érthetően gyorsan rátért a csütörtöki folytatásra: „Először is szeretném megköszönni a szurkolók buzdítását, remélem, holnap is sokan kijönnek és segítenek nekünk, hiszen nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár ránk. A japánok ellen kellemetlen volt játszani, de megoldották a fiúk, lendületesek voltak. Holnapra felkészülünk, ahogy még tudunk. Nagy fegyvertény lenne, ha sikerülne legyőzni a horvátokat, hiszen nálunk szinte a világbajnok csapat gerince itt van. A motivációnk mindenesetre erős!”
 
Manhercz Krisztián szerint kellemetlen ellenfél volt az ázsiai rivális: „A japánok ellen mindig nagyon nehéz játszani, hiszen egy elég sajátos játékstílusuk van, ami vagy bejön nekik, vagy nem, és amivel nehéz mit kezdeni. Ha bejön, akkor le tudnak belőle fordulni, ugyanakkor annyi negatív dolog is kisülhet belőle, ellépnek, megúsznak, ráadásul nem is igazán a fizikai játékstílus hívei. Mindezek ellenére azonban érvényesült a papírforma. A horvátország elleni összecsapás már egy teljesen más dimenzió, és teljesen más meccs is lesz - néhány órával a mérkőzés előtt tudtuk meg, hogy velük fogunk játszani. Bevallom őszintén, nem készültünk rá, hogy velük találkozunk, de így hozta a sors. Videózunk, kielemezzük őket, és örülünk, hiszen amilyen célokat el akarunk érni, a horvátokat is meg kell vernünk!"
MVLSZ_JPN_HUN_ffi_20180620_MaD_034.jpg
A mérkőzés MVP-jének választott Kardos Gergely így értékelt: „Nagyon boldog vagyok, hogy végig védhettem a mérkőzést. Jól sikerült szerencsére, jól játszottunk, bár az elején szokatlan volt a japán szoros, nehéz ellenük jól szerepelni. Rövid passzokkal próbáltunk operálni, ami össze is jött. Kellemetlen ellenfél, sokat úsznak, mozgékonyak, csúsznak... Nagyon oda kellett figyelni ellenük. már a támadás utolsó 5-10 másodpercében el kellett kezdenünk védekezni. Holnap a horvátok ellen nagy rangadóra számítok, egy ki-ki mérkőzés lesz. Rendkívül erős a horvát keret, mi pedig egy alakuló, nagyon fiatal csapat vagyunk. Jó lenne, ha legalább egy góllal nyerni tudnánk... Egy biztos, nagy meccs lesz!"

Majd az értékes jutalmára is kitért: „Ha jó a védekezés, akkor én tudok jól védeni, ha pedig jól védek és egy-két bravúrt be tudok mutatni, akkor ők is feljebb kerülnek egy ingerszinttel, a csapatnak is köszönhetem tehát ezt a díjat."

Férfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 3. forduló 
A-csoport
Japán-Magyarország 7–14 (1–5, 2–3, 2–3, 2–3) 
Vezette: 
Tiozzo (horvát), Colominas (spanyol)

JAPÁN: Tanamura – Adachi 1, Shiga, Yoshida, Arai, Inaba 5, Okawa 1. Csere: Koppu, Suzuki, Miyazawa, Takata, Araki. Szövetségi kapitány: Omoto Yoji

MAGYARORSZÁG: Kardos – Manhercz, Zalánki 1, Jansik D. 1, Kovács G., Erdélyi 2, Bedő 2. Csere: Angyal 1, Vámos 2, Mezei 3, Bátori 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
A-csoport
Montenegró-Ausztrália 10-8 - jegyzőkönyv itt
A csoport végeredménye: 1. Montenegró 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0
B-csoport
Horvátország-Egyesült Államok 10-11 - jegyzőkönyv itt
Kazahsztán-Spanyolország 3-11 - jegyzőkönyv itt
A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 9, 2. Spanyolország 5, 3. Horvátország 4, 4. Kazahsztán 0

 
A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
A további program

Negyeddöntő - június 21., csütörtök
Montenegró-Kazahsztán, 15:15
Ausztrália-Spanyolország, 16:45
Magyarország-Horvátország, 18:15
Japán-Egyesült Államok, 19:45
Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45
Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott