cover image
Egyéb

Három negyedig rendben, de utána Montenegró volt a jobb

2018. június 19. 19:09

Férfiválogatottunk a „csoportdöntőn” 12–9-es vereséget szenvedett riválisától a Duna Arénában zajló Világliga Szuperdöntőjében. Szerdán 20 órától Japán az ellenfél.

„A válogatottjukba visszatért Ivovics jelenléte meghatározó, nem csak összefogja csapatát, hanem gólokat szerez, védekezik, igazi vezér – más kérdés, legutóbb úgy kaptunk ki tőlük, hogy nem volt ott a vízben… A lényeg, van elszámolni valónk velük szemben, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Szépen építkeznek, sok fiatal játékosuk van, plusz az idősebbek, nem szabad teret adni nekik, minden poszton jók, szervezettek. Vagányság, agresszivitás kell tőlünk!”

Az a Märcz Tamás fogalmazott így Montenegróról, a várakozásairól, terveiről, aki délelőtt a Margitszigeten, a Széchy-medencében tartott edzést a bő keretnek. Ott volt a taktikai tábla is, avagy természetesen tudta, mit szeretne látni majd a kora esti meccsen. Az első napon egyaránt 3 pontot szerző együttesek csatája egyben a csoportelsőségért zajlott, ami a négybe jutást is prognosztizálja, lévén a másik kvartettben minden bizonnyal Kazahsztán lesz a negyedik.

MVLSZ_MNE_HUN_ffi_20180619_MaD_002.jpgA parti mindenesetre szép számú közönség előtt jól indult: a fentebb citált Ivovics lőtt, Nagy Viktor védett, átellenben pedig Angyal Dániel lőtt átlövésből gólt. Emberelőnyből Petkovics egyenlített, de Zalánki Gergő balosa is villant, így újra nálunk volt a vezetés. Montenegró másik nagy visszatérő, Mladan Janovics emberelőnyből volt kíméletlen, majd miután egy akció után Mezei Tamás maradt le, elöl Radovics talált be. Miután a második fórunk is parlagon maradt, így 3–2-es montenegrói vezetéssel zárult az első negyed.

Majd következett egy gólgazdag, látványos menet, amelyben balkezeseink folytatatták az első napon is megkezdett pontos játékukat: Vámos Márton és Zalánki akcióból tüzelt halálpontosan, előbbi pedig a Mezei által ügyesen kiharcolt ötméterest is belőtte. Centerünk Manhercz Krisztián jókor és jó helyre betett bejátszását a kimozduló Lazovics felett helyezte az üres kapuba, illetve egy jól megjátszott fór (amelynek végén Angyal húzott a kapuba) szerepelt még a pozitív oldalon. Avagy igencsak beindult elöl a csapat. Montenegró persze végig ment előre, feltűnő volt, hogy a centereinket mennyire megúsztatták – egy Bedő Krisztián lemaradást is góllal büntetettek Vidovics révén. Ezen kívül Durdics fórból, Janovics akcióból köszönte be Nagynak, így nagyszünetben úgy vezettünk 7–6-ra, hogy folyamatosan változott a vezető csapat, hiszen 4–3-ra, 5–4-re Montenegró vezetett, de onnan mi álltunk jobban.

MVLSZ_MNE_HUN_ffi_20180619_MaD_001.jpg A meccset a Duna Aréna lelátóján nézte női válogatottunk is – Bíró Attila a nagy munka közepette elengedte a délutáni edzést, és a csapatát elhozta szurkolni a Világliga Szuperdöntőjére. Keszthelyi Ritáék láthatták, mennyire kemény játék a férfi póló is, páros kiállítás is jelezni engedte, ahogy közeledünk a vége felé, úgy nő a feszültség a vízben. Zalánki növelte fórban az előnyt, majd ugyancsak emberelőnyből Drasko Brguljan szerzett gólt. A pontos csapatok csatája újabb jól megjátszott létszámfölötti helyzettel folytatódott (Manhercz fejezte be), de végül Radovics és Misics fórgóljaival 9–9 állt a táblán a záró negyed előtt.

A rivális aztán újabb két gólt szerzett zsinórban, hiszen Spaics emberelőnyből, majd Janovics akcióból talált be, miközben átellenben Lazovics védett nagyot. Kétgólos hátrányban, 4:37-tel a vége előtt kért időt Märcz Tamás, aki az emberelőny megjátszására is felhívta a figyelmet. Jött is aztán a fór, de Bátori Bence lövése nem talált utat a kapuba, majd aztán a következő támadásunknál Zalánki lövését védte az igencsak felpörgött Lazovics. Majd Erdélyi Balázs pontozódott ki, Gojkovics mester időt kért, de Jansik Dávid agresszív, jó védekezése megakadályozta a montenegrói gólszerzést. Igen ám, átellenben Lazovics emberhátrányban védte Vámos bombáját, Ivovics távolija pedig bepattant Bátori kezéről. A vége így lett 12–9 oda, azaz zsinórban harmadszor Montenegró volt a jobb.

Férfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 2. forduló
A-csoport
Montenegró-Magyarország 12–9 (3–2, 3–5, 3–2, 3–0)
Vezette:
Voedovin (orosz), Moller (argentin)

MONTENEGRÓ: Lazovics – Drasko Brguljan 1, Petkovics 1, Radovics 2, Janovics 3, Ivovics 1, Spaics 1. Csere: Banicsevics, Vidovics 1, Durdics 1, Misics 1, Draskovics . Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Angyal 2, Vámos 2, Jansik D., Erdélyi, Bátori, Bedő. Csere: Manhercz 1, Zalánki 3, Mezei 1, Kovács G.,Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
A-csoport
Ausztrália-Japán 11-7 - jegyzőkönyv itt
A csoport állása: 1. Montenegró 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0

B-csoport
Horvátország-Spanyolország - 9-9 - ötméteresekkel 1-4 - jegyzőkönyv itt
Egyesült Államok-Kazahsztán - 11-4 - jegyzőkönyv itt
A csoport állása: 1. Egyesült Államok 6, 2. Horvátország 4, 3. Spanyolország 2, 4. Kazahsztán 0

A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
Csoportbeosztás
A-csopot:
 Ausztrália, Montenegró, Japán, Magyarország
B-csoport: Egyesült Államok, Horvátország, Kazahsztán, Spanyolország
A további program
Csoportmérkőzések, 3. forduló - június 20., szerda

Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Montenegró-Ausztrália, 16:45
Kazahsztán-Spanyolország, 18:15
Japán-Magyarország, 20:00 - tv: Duna World
Negyeddöntő - június 21., csütörtök
A2-B3, 15:15
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:15
A4-B1, 19:45
Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45
Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45
(Az utosó 3 napon a tévéközvetítés befolyásolhatja az időpontokat)

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.
Vízilabda hírek
märcz tamás
Férfi válogatott
eb
világliga