cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Pazar program a Vodafone-kupán - ingyenes a belépés, de regisztrálni kell!

2018. június 19. 12:00

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone-kupán.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott nyári felkészülése során a Vodafone-kupán mutatkozik be a nagyközönség számára. A négyes tornát június 27-29. között a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik. Az ellenfelek között találjuk az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán válogatottját.

„Azért is választottam tengerentúli ellenfeleket, hogy ha esetleg nem játszunk a Világliga Szuperdöntőjében, ami végül bekövetkezett, akkor se teljen el úgy a nyár, hogy a csapat, a bekerülő fiatalok ne tapasztalják meg testközelből a nemzetközi trendet. Feltétlen hasznos meccsek lesznek ezek az Európa-bajnokságra, ahol több riválisunk is ilyen stílusban vízilabdázik" - fogalmazott Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya.
 
MVLSZ_Vodafone_sajtotaj_20180619_MaD_004.jpg Keszthelyi Rita elmondta, sok az új arc a csapatban, éppen ezért ő megpróbál minden edzésen mással passzolgatni, ezzel is erősítve a csapatszellemet. „Szépen haladunk előre az összeszokást tekintve, minden mérkőzéssel egyre jobban össze fog kovácsolódni a társaság" - ecsetelte a csapatkapitány.
 
Gurisatti Gréta is rendkívül motivált, mint mondta: „Az év legfontosabb eseménye egyértelműen a barcelonai Európa-bajnokság lesz, nekünk addigra, vagyis július közepére kell csúcsformában lennünk. A Vodafone Kupa kiváló alkalom arra, hogy lemérjük, hol tartunk, de miután hazai közönség előtt játszunk, nagyon odatesszük majd magunkat minden meccsen, hiszen ez a legkevesebb, amit megérdemelnek a szurkolóink."

Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a nagy nemzetközi megmérettetések főpróbájaként számon tartott Vodafone Kupa keretében, a világ elitjébe tartozó válogatottak meghívásával járulhatunk hozzá a magyar csapat Eb-felkészüléséhez - nyilatkozta Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke. - „A hazai vízilabdások példa értékű eredményeit szinte kivétel nélkül mindenki elismeri, és ahogyan a vízilabda sportban a sportolóink, úgy az üzleti életben a Vodafone is a világszínvonalú minőségét tekinti elsődlegesnek" - tette hozzá a telekommunikációs vállalat képviselője.

Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára megköszönte a Vodafone Magyarország Zrt. hosszú ideje kitartó támogatását, ismertette a programot, egyúttal elmondta: A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 1500 főig ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával a regisztracio@waterpolo.hu címre lehet elküldeni. A regisztrációhoz feltétlen szükséges a név megadása, megjelölve a kiválasztott játéknapokkal és az igényelt belépőjegyek számával. Hiányos regisztrációt nem áll módunkban elfogadni.


Vodafone-kupa, nemzetközi női torna - 2018. június 27-29.
A program
Június 27., szerda
Ausztrália-Egyesült Államok, 17:00
Magyarország-Japán, 18:30
Június 28., csütörtök
Egyesült Államok-Japán, 17:00
Magyarország-Ausztrália, 18:30
Június 29., péntek
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország-Egyesült Államok, 20:15
 
A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)


Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vodafone
Vodafone-kupa