cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Az újoncok is megtették a magukét

2018. június 18. 22:20

Pohl Zoltán és Kardos Gergely is bemutatkozott a magyar válogatottban, amely a Világliga Szuperdöntőjének első fordulójában 12-5-re győzte le Ausztráliát. A debütáló fiatalok egyaránt kivették a részüket a sikerből. Folytatás kedden 18.15-től Montenegró ellen.

Mint arról beszámoltunk, férfiválogatottunk magabiztos védekezéssel kezdett, s ezt meglovagolva szép fokozatosan lépett el ellenfelétől. Csapatunk végül 12–5-ös győzelemmel kezdte a Duna Arénában megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőjét, melynek küzdelmeit kedden 18:15-től Montenegró ellen folytatja. A győztes találkozón két játékos is bemutatkozhatott Märcz Tamás együttesében, Kardos Gergely és Pohl Zoltán is először húzhatta magára a címeres szerelést.
 
Az ifjú hálóőr, Kardos Gergely Nagy Viktort váltotta a magyar kapuban: „Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a válogatottban. Non plus ultra lett volna, ha nem kapok gólt, igaz, egy negyed alatt könnyű azt elérni. Már meccs előtt izgultam, bár tudtam, hogy nem én védek, mindig úgy készülök, hogy ha be kell szállni, jól védjek. Az első védésig voltam bennem némi stressz, de utána felszabadultabban tudtam védeni, és élveztem a játékot.”
MVLSZ_VL_day1__20180618_MaD_021.jpg
 
A bajnok Ferencváros bekkje, Pohl Zoltán szintén élete első felnőtt válogatott meccsén van túl: „Boldog vagyok, hogy egy ilyen viszonylag sima mérkőzésen, hazai közönség előtt sikerült debütálnom a magyar válogatottban, nagyon élveztem a játékot! Természetesen volt bennem izgalom, de sokat beszélgettem meccs előtt a rutinosabb játékosokkal, akiktől kaptam egy-két tanácsot. Nem mondom, hogy rögtön elmúlt a drukk, de ahogy beugrottam, szép lassan el is felejtettem és a játékra koncentráltam. Az elején összeállt a védekezésünk, támadásban pedig bár kezdetben még kapkodtunk, ami miatt sikerült tartaniuk magukat az ausztráloknak, ám a végére az is összeállt. Holnap egy sokkal erősebb Montenegró vár ránk, jóval keményebb mérkőzésre számítok, hiszen fizikálisan is sokkal erősebbek és gyorsabbak. Szoros meccs lesz, de ellenük is szeretnénk győzni."
MVLSZ_VL_day1__20180618_MaD_028.jpg  
A mérkőzés legjobb játékosának a FINA a háromgólos Zalánki Gergőt választotta. A Szolnok játékosa így értékelt: „Az volt a fejemben, hogy a klubcsapatomban tapasztalt mentalistással játsszak itt és a folytatásban is. Örülök, hogy a csapat ilyen jól teljesített, főleg ahhoz képest, hogy a fiatal együttesnek ez volt azt első meccs. Montenegró ellen izgalmasabb, keményebb meccs várható.”

Vízilabda hírek
Férfi válogatott