Egyéb

E.ON Férfibajnokság: egyenlített a Kanizsa

2018. június 17. 12:20

Az élvonalbeli tagságért vívott párharc második mérkőzése küzdelmes és fordulatos összecsapást hozott. A Nagykanizsa ötméteresekkel tartotta életben első osztályú álmait.

Miként arról beszámoltunk, hétvégén zajlik az E.ON Férfibajnokság osztályozója, melyet az OB I tizenötödik helyezettje, az UVSE, és az OB I/B ezüstérmese, a Nagykanizsa vív egymással. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonását szombaton gólzáporos mérkőzésen az UVSE nyerte hazai környezetben, 15-12 arányban.

Vasárnap délben következett a visszavágó, melyet Ludányi Kadosa tanítványai kezdtek jobban. A vezetést Dobay Gergely második percben szerzett akciógóljával a Nagykanizsa szerezte meg, majd az ötödik minutumban Balli Kristóf növelte kettőre a házigazda előnyét. Az első játékrész hajrájára az UVSE is megérkezett a meccsbe, Sziládi Kristóf, Szentesi Dániel, valamint Korbács Gábor góljaival a negyed végére fordított Németh Zsolt együttese.

A második etapban felváltva potyogtak a gólok, előbb Tóth Zoltán, majd Keresztúri Márton góljára felelt Salamon Attila, 4-5.

Térfélcsere után megrázta magát a történelmi feljutás kapujában álló Kanizsa, és a harmadik felvonás végére kiegyenlített. A csapatok 8-8-as döntetlenről várhatták a talán mindent eldöntő negyedik negyedet.
 
A záró játékrészt a vendégek kettese, Korényi Balázs nyitotta, melyre Bicskei Attila válaszolt hamarosan. Peregtek az értékes percek, ám több gól nem született. A mérkőzés 9-9-es döntetlennel zárult, vagyis következhetett a büntetőpárbaj, melyet a kanizsaiak nyertek. Ludányi Ladosa legénysége sikerével egalizált az egyik fél második győzelméig tartó párharcban, így a döntés a harmadik mérkőzésre maradt, melyet június 24-én, a fővárosban rendeznek. 
 
E.ON Férfibajnokság, osztályozó, 2. mérkőzés
Kanizsa VSE-UVSE 9-9 (2-3, 2-2, 4-3, 1-1) – ötméteresekkel: 3-1
Gólszerzők:
 Salamon A. 4, Bicskei 2, Dobay 2, Balli, ill. Korényi 2, Major, Keresztúri, Knézy, Korbács, Tóth Z., Szentesi, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1
 
A Férfi OB I/B osztályozója - melyet a Szolnoki Dózsa és a Fehérvár vív egymással - június 18-án, hétfőn veszi kezdetét. 
1. mérkőzés 2018. június 18. 19:00, Szolnoki Aréna
2. mérkőzés 2018. június 22. 19:00, Székesfehérvár
3. mérkőzés (amennyiben szükséges) 2018. június 23. 12:00 óra, Szolnoki Aréna

Vízilabda hírek