cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Már csak 1 nap! Férfi Világliga-döntő! „Felszabadultság, könnyedség, optimizmus”

2018. június 17. 11:52

A magyar férfiválogatott 21 esztendős játékosa, Manhercz Krisztián tudja, nagy az elvárás vele szemben – cseppet sem zavara, sőt. Mint említette, bizonyítani akarja mindenkinek játéktudását. Csapatunk hétfőn 20:05-től kezdi meg szereplését Ausztrália ellen a Duna Arénában!

Ahogy mondani szokták, ez már a célegyenes!

Férfiválogatottunk hétfőn 20:05-től megkezdi szereplését a nyári szezonban, rögvest tétmeccsen, hiszen a sors úgy hozta, hogy a klubszezont követően máris itt az első világverseny. A Világliga Szuperdöntőjében ráadásul hazai környezetben, a Duna Arénában szerepelhet, avagy a korábbi tervekkel ellentétben hatványozottan fontossá vált a torna. A szakértő magyar közönség előtt, naná, hogy mindenki bizonyítani akar.

Így van ezzel a csapat 21 esztendős játékosa, Manhercz Krisztián is, aki zsenge kora ellenére lassan már rutinosnak számít a csapatban, hiszen olimpián, világ- és Európa-bajnokságon is szerepelt már a nemzeti együttesben.

„Sok változatáson ment keresztül a csapat a tavalyi világbajnoksághoz képest. Az idősebb játékosok kiválásával megváltozhatnak a szerepkörök, többek között az enyém is” – fogalmazott. Majd kérdésünkre kitért ez utóbbira, a saját szerepére: „Annyiból érint, hogy Varga Dénes távollétében, ahogy korábban többször is említettem, Bátori Bence, Erdélyi Balázs és jómagam nagyobb felelősséggel tartozunk a csapat iránt, nagyobbak a velünk szemben támasztott követelmények. Dumit nehéz pótolni, ha egyáltalán lehet… Ennek az említett elvárásnak meg kell felelni, még akkor is, ha számomra nem úgy sikerült a szezon, ahogy kellett volna. De most érzem magamon azt a fajta felszabadultságot, azt a könnyedséget, ami a játékomat mindig is jellemezte, ami kell majd ehhez a nyárhoz.”

A citált elvárásnak megfelelni nyilván nem könnyű, de mint felvetésünkre, miszerint az efféle helyzetek nem szokták frusztrálni, így reagált: „Kevés dolog frusztrál, ha valakinek sikerül ezt elérni, az jó dolog… A viccet félretéve: szeretem igen, ha nyomás van rajtam, persze csak bizonyos ideig és bizonyos mennyiségben… De miután a magammal szemben támasztott elvárások is magasak, tökéletes minden. Külön motivál, hogy egy ilyen klubszezon után bizonyítsam mind magam, mind mások felé, hogy nem az a realitás, amit az emberek szeptembertől májusig láthattak tőlem. Több dologból is tudok erőt meríteni, szóval optimista vagyok.”

Manhercz_Krisztián__labda.jpgTekintettel arra, hogy távozott a bajnok FTC-től (új klubját várhatóan napokon belül bejelentik), mélyebben nem akart belemenni a történetbe, így a rövid felkészülésre terelődött a szó: „Tény, az utóbbi éveket figyelembe véve ez a legkülönlegesebb felkészülés, hiszen a Bajnokok Ligája nyolcas döntője miatt a teljes keret a Világliga előtt csak néhány közös edzésen tud részt venni. Ráadásul hétfőnő hat nap alatt kell hat meccset játszani, ami nem kis feladat. A szövetségi kapitány extra pihenőket ad majd a nyáron azoknak, akiknek szüksége van rá, a bő keretet amennyire csak tudja, forgatja, szóval az Európa-bajnokságra összeáll majd minden, ahogy kell. De ne szaladjunk annyira előre, szerepeljünk jól a Világligában!”

Konkrét helyezés nem került szóba, de értelemszerűen az éremszerzés az egyfajta minimális cél. A hazai környezet segíthet ebben: „Az olimpia után az első világverseny, a világbajnokság itthon volt, felejthetetlen élmény. Ha máshol rendezték volna azt a vébét, lehet, hogy hamarabb történnek meg bizonyos változások a csapatban, amik most történtek, de a sportban nincs ugye ha. Új csapatunk van, amely megpróbál bizonyítani. Örülök, hogy ezt most itthon teheti, mindig különleges a válogatottnak Magyarországon játszani. A Duna Arénában ráadásul különleges helyszín, szentély lett rövid időn belül, még nem játszottunk benne, és most ennek is eljön az ideje.”

A Világliga Szuperdöntőjének kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
Csoportbeosztás
A-csopot:
 Ausztrália, Montenegró, Japán, Magyarország
B-csoport: Egyesült Államok, Horvátország, Kazahsztán, Spanyolország
A program
Csoportmérkőzések, 1. forduló - június 18., hétfő

Horvátország-Kazahsztán, 15:15
Montenegró-Japán, 16:45
Egyesült Államok-Spanyolország, 18:15
MEGNYITÓ, 19:30
Ausztrália-Magyarország, 20:05
Csoportmérkőzések, 2. forduló - június 19., kedd

Ausztrália-Japán, 15:15
Horvátország-Spanyolország, 16:45
Montenegró-Magyarország, 18:15
Egyesült Államok-Kazahsztán, 19:45
Csoportmérkőzések, 3. forduló - június 20., szerda
Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Montenegró-Ausztrália, 16:45
Kazahsztán-Spanyolország, 18:15
Japán-Magyarország, 20:00
Negyeddöntő - június 21., csütörtök
A2-B3, 15:15
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:15
A4-B1, 19:45
Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45
Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
manhercz krisztián