cover image
Egyéb

BENU Fiú serdülő bajnokság: az UVSE a dobogó legfelső fokán

2018. június 10. 20:08

Tóth Zoltán együttese nagy küzdelemben győzte le a zuglóiakat és hódította el a bajnoki trófeát. A BENU Serdülő bajnokság ezüstérmese a BVSC, bronzérmese pedig a KSI lett.

Mint arról korábban beszámoltunk, akárcsak a leányoknál, úgy a fiúknál is a négy legjobb csapat küzdött a bajnoki címért a BENU Serdülő bajnokság négyes döntőjében. Az uraknál az alapszakaszt a második helyen záró BVSC, a dobogó második fokáról kishíján lecsúszó KSI, a címvédő UVSE, valamint a Ferencváros kvalifikálta magát a fináléba. Az elődöntő első mérkőzését tíz góllal az UVSE nyerte a Fradival szemben, a BVSC pedig óriási küzdelemben, egy találattal bizonyult jobbnak a KSI-nél.
 
A bronzmérkőzésen az érhetően csalódott KSI rögtön lerohanta a zöld-fehéreket. Bihácsi Bence duplájával és Bóbis Botond találatával az első felvonás végén 3-0-s KSI vezetést mutatott az eredményjelző. 
 
Keszthelyi Tibor tanítványai a második etapban ott folytatták, ahol az első nyolc perc végén befejezték. Bihácsi Bence újabb duplájával, valamint Gábor Lőrinc, Pető Attila, és Némethy Dániel találataival elhúzott a KSI. Ebben a játékrészben már a ferencvárosi gólok is megérkeztek, Egervölgyi Tamás és Kis Márk csökkentett a tetemes különbségen, 8-2.
 
MVLSZ_FTC_KSI_fiu_serdulo_bronz_20180610_MaD_011.jpg A harmadik játékrész a ferencvárosi Várkonyi Ádám büntetőjével vette kezdetét, majd ifjabb Faragó Tamás állította vissza a hatgólos KSI fórt, melyet a felvonás végén Bóbis Botond növelt tovább emberelőnyben értékesített góljával. 
 
A negyedik negyedet 2-1 arányban a Ferencváros nyerte - a zöld-fehéreknél Vass Benedek és Nyíri Balázs volt eredményes, a túloldalon pedig Bóbis Botond talált be. Ez azonban nem veszélyeztette a KSI győzelmét, Keszthelyi Tibor együttese 11-5-ös győzelmével odaért a dobogó harmadik fokára és megszerezte a bronzérmet.
 
Béres Gergely, az FTC edzője: „Az imént azt mondtam a fiúknak, hogy ezt a szezont csak úgy tudom kezelni, hogy kettébontom. Ezt a két napot ha elfelejtjük, akkor úgy gondolom, hogy egy jó idényt zártunk a serdülővel - az alapszakaszban legalább egyszer sikerült mindenkit megvernünk, nem volt olyan csapat, aki ellen ne játszottunk volna jól. Sajnos ezen a döntőn azonban elfogytunk. Mindent összevetve azonban gratulálok a fiúknak, hiszen a szezonban mindössze egy 2001-es játékosunk volt, Kis Márk, a többiek 2002-2003-as születésűek. Jövőre ugyanez a garnitúra marad a serdülő csapat, ami a jövőre nézve mindenféleképpen biztató. Reméljük, hogy jövőre a 2002-eseknek sikerül megnyernie a bajnokságot!"
 
Keszthelyi Tibor, a KSI edzője: „Most sajnálhatjuk a tegnapi napot igazán..."
MVLSZ_FTC_KSI_fiu_serdulo_bronz_20180610_MaD_014.jpg  

A fiú döntő csapatai nem „estek" rögtön egymásnak, a nyitó játékrészben egy-egy gól született csak. Haffner Marcell emberelőnyben szerzett találatával a BVSC került először előnybe, melyre nem sokkal később a megúszó Szieben András válaszolt, 1-1.
 
Az egyenlítő találat után a második negyedben az alapszakasz-győztes UVSE szép lassan meglépett üldözőjétől. Vigvári Vendel, Aranyi Máté, Molnár Erik és Sziládi Kristóf góljaival már néggyel ment Tóth Zoltán legénysége. A zuglóiak Farkas Botond hajrában szerzett akciógóljával zárkóztak. A felek háromgólos UVSE vezetés mellett cseréltek térfelet, 5-2.
MVLSZ_UVSE_BVSC_fiu_serdulo_donto_20180610_MaD_001.jpg  
Félidőt követően magasabb fokozatra kapcsolt Csombor Zoltán együttese, ám hiába villantak háromszor is tanítványai, az UVSE négyszer vette be a zuglóiak kapuját. A liláknál Konarik Ákos duplázott, Vigvári Vendel megkettőzte találatainak számát, és feliratkozott a gólszerzők közé Vámosi Bertold is. A vasutasoknál Mészáros Mátyás, Derekas Donát és Gyenis Ádám volt eredményes, 9-5.
 
Az utolsó játékrészben felváltva potyogtak a gólok. A sort a zuglóiak játékosa, Sólyom Levente nyitotta, melyre a túloldalon Aranyi Máté felelt, Gyenis Ádám találatára pedig Sziládi Kristóf válaszolt. Dávid Zoltán és Farkas Botond találataival próbált egyre közelebb kerülni a lilákhoz a BVSC, ám így is csak kettőre sikerült felzárkózni. Az UVSE 11-9-es győzelmével elhódította a bajnoki címet, míg a BVSC nagyot küzdve lett ezüstérmes.
 
A medáliákat dr. Horkai György adta át a serdülő és gyermek korosztályok legjobbjainak. A legifjabbak országos bajnokságában a KSI végzett az élen, megelőzve a második UVSE-t és a harmadik BVSC-t.
 
Tóth Zoltán, az UVSE edzője: „Feszült mérkőzésen vagyunk túl, a saját játékosaimon is éreztem, hogy sokkal feszültebbek, mint szoktak lenni. Nyilván ezért van ez a final four, hogy kijöjjön, ki az, aki ezekben a pillanatokban jó játékos tud lenni, vagy visszahúzza egy stresszes állapot és a tudása alatt teljesít. Nyugtatni kellett egy kicsit a gyerekeket, de magukra találtak és azt játszották, amit tudnak. Úgy gondolom, hogy csapatmunkában sikerült felülkerekednünk a BVSC-n, ahogyan szívből örülünk a másik játékos blokkjának, védésének, gólpasszának és nem csak annak, aki a gólt lövi. Ezek az ismérvei egy igazán jó csapatnak."
MVLSZ_UVSE_BVSC_fiu_serdulo_donto_20180610_MaD_015.jpg
Csombor Zoltán, a BVSC edzője: „Először is gratulálni szeretnék az UVSE-nek, hiszen remekül játszottak, másodsorban pedig szívből gratulálok a saját csapatomnak. Jól tartottuk magunkat és reméltünk többet is, de ez így sikerült, így is gyönyörű ez az ezüstérem! Köszönöm a fiúknak ezt az évet!"
MVLSZ_UVSE_BVSC_fiu_serdulo_donto_20180610_MaD_013.jpg
BENU Fiú serdülő bajnokság, négyes döntő, Hajós 33-as medence 

Helyosztók

Döntő
UVSE-BVSC-Zugló 11-9 (1-1, 4-1, 4-3, 2-4)
Gólszerzők: 
Aranyi 2, Konarik 2, Sziládi 2, Vigvári 2, Szieben, Vámosi, Molnár, ill. Gyenis 2, Farkas 2, Derekas, Haffner, Sólyom, Mészáros, Dávid
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért

FTC-KSI SE 5-11 (0-3, 2-5, 1-2, 2-1)
Gólszerzők: 
Nyíri, Kis, Vass, Egervölgyi, Várkonyi, ill. Bihácsi 4, Bóbis 3, Faragó, Némethy, Pető, Gábor
(Teljes jegyzőkönyv: itt

Elődöntők

UVSE-FTC 15-5 (6-2, 2-1, 4-1, 3-1)

Gólszerzők: Aranyi 4, Konarik 3, Szilárdi 3, Vigvári Vince 2, Vigvári Vendel 2, Kovács M, ill. Várkonyi 4, Nyíri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
BVSC-Zugló–KSI SE 9-8 (2-2, 2-4, 3-1, 2-1)
Gólszerzők: Gyenis 2, Haffner 2, Farkas 2, Derekas, Sólyom, Batizi, ill. Némethy 2, Bihácsi 2, Bóbis, Pető, Lantos, Gábor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek