cover image
Egyéb

BENU Leány serdülő bajnokság: Szentes-UVSE az aranyéremért

2018. június 9. 19:30

A BENU Leány serdülő bajnokság négyes döntőjében az aranyéremért a Szentes az UVSE-vel, a bronzéremért pedig a BVSC a Dunaújvárossal szállhat harcba. Facebook-oldalunkon az összecsapásokat élőben közvetítjük.

A hölgyek első elődöntőjét a címvédő BVSC és a Szentes vívta egymással. Az első nyolc perc 3-3-as döntetlennel ért véget, Gruber Laura és Oltyán Gyula tanítványai nem bírtak egymással. A vezetést Faragó Berta szerezte meg a fővárosiaknak akcióból, majd nem sokkal később Kudella Panna egalizált fórból a túloldalon, sőt Dömsödi Dalma akciógóljával a Szentes került fölénybe. A BVSC válogatott kiválósága, Utassy Kata ugyan kiegyenlített, Kudella Panna újabb emberelőnyben értékesített találatával újfent a Kurca-partiaknál volt az előny. Az első felvonást Petőváry Luca gólja zárta, 3-3.

A második játékrészben mindössze egyetlen találat született, Kudella Panna váltotta gólra a szentesiek javára megítélt ötméterest, 3-4.
 
Nagyszünet után Petőváry Luca újból döntetlenre módosított, majd Dömsödi Dalma duplájával ellépett kettővel a Szentes. A harmadik etap Utassy Kata akciógóljával ért véget, 5-6.
 
Az utolsó felvonásban megrázták magukat a zuglóiak, Kovács Kinga és Utassy Kata góljaival egalizált és fordított a BVSC. Nem sokáig örülhettek azonban a fővárosiak, ugyanis Bocskay Edit akciógóljával kiegyenlített Oltyán Gyula együttese, Kudella Panna szabaddobásgóljával pedig visszavette a vezetést a Szentes. A végeredményt Dömsödi Dalma duplája állította be - 10-7-es győzelmével a Szentes kiütötte a címvédőt a döntőből.
 
Gruber Laura, a BVSC edzője: „Kezünkben volt a meccs és a sorsunk, de nem sikerült a saját játékunkat játszanunk. Megvoltak a helyzeteink, azonban már rögtön az elején súlyosakat hibáztunk, és ziccereket hagytunk ki, amely szenvedést eredményezett hátul is. Eközben ők megtalálták és ki is használták a saját helyzeteiket, a két meghatározó kulcsemberüket, Kudella Pannát és Dömsödi Dalmát pedig nem sikerült kivennünk a játékból, ami megbosszulta magát. Mindenki megtett mindent, a kapusunk fantasztikusan védett, de ebben most sajnos nem volt több, úgy gondolom, hogy nagyon igazságos eredmény született.
 
Oltyán Gyula, a Szentes edzője: „Nagyon sokat készültünk, annak ellenére is, hogy egész szezonban nehéz helyzetben voltunk, hiszen a fél csapat a felnőttel edzett és az ifivel, a másik fele pedig a gyerek csapattal - ezen a héten kaptuk meg a komplett csapatot. Sokat videóztunk, próbáltuk a BVSC-t feltérképezni, a játékosokat és a taktikát kielemezni. Tulajdonképpen úgy érkeztünk a négyes döntőre, hogy "mindent tudunk" az ellenfélről, ismertük őket, tudtuk az erősségeiket és gyengeségeiket egyaránt. Ennek megfelelően építettük fel a taktikát, ami meg is hozta a sikert számunkra."
 
 
20180609_190016.jpg Áts Bertalan tanítványai rögtön nekiestek az alaposan megfiatalított dunaújvárosi együttesnek. Pap Mónika duplájával, valamint Vida Virág, Valentin Kamilla, Baksa Vanda és Koppány Szamira találataival 6-0-s UVSE vezetés mellett ért véget az első negyed.
 
A második etapban ott folytatták a lilák, ahol az első nyolc perc végén abbahagyták: ezúttal is vágtak hatot, míg Schmidt Tamás lányai megszerezték az első, szépítő találatukat. Hazai oldalon ezúttal Telek Dorottya duplázott, Pap Mónika, Lehoczky Dóra, Baksa Vanda és Pál Anna pedig egyszer-egyszer volt eredményes. A DFVE szépségtapaszát Somogyvári Lili szerezte. 
 
Térfélcserét követően is záporoztak a gólok, többnyire a dunaújvárosi kapuba. Kurucz Kata megduplázta találatainak a számát, akárcsak Vida Virág, és feliratkozott a gólszerzők közé Hajdú Róza és Dávid Cila is. A DFVE szépítő gólját ezúttal Jonkl Csenge szerezte.
 
A negyedik játékrészben megosztozkodtak a gólokon a csapatok, Az UVSE részéről ezúttal Koppány Szamira és Hajdú Róza, a dunaújvárosiaknál pedig Pál Réka és Fülöp Fanni villant. Az UVSE-re a Szentes vár az aranymeccsen, a Dunaújvárosra pedig a BVSC a bronzmérkőzésen.
 
Áts Bertalan, az UVSE edzője: „Nehezebb mérkőzésre számítottam, de a lányok nagyon jól beleálltak a mérkőzésbe, és végig pörögték a négy negyedet. Holnap nehezebb feladat vár ránk, hiszen a Szentes parádés játékkal verte meg az alapszakasz második helyezettjét, a BVSC-t. Nagyon készülünk a holnapi mérkőzésre, már nagyon várjuk!"

Schmidt Tamás, a DFVE edzője: „Először is gratulálok az UVSE-nek, hiszen nagyon jó csapatuk van. Mi sajnos nagyon a tudásunk alatt teljesítettünk és vízilabdáztunk. Már az első negyedben az UVSE dominált minden téren, mind védekezésben, mind támadásban az ő akarata érvényesült. Ez fizikális erőfölény teljesen rányomta a bélyegét az eredmény alakulására, ám ennek ellenére borzasztóan büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen fiatal állománnyal el tudtunk jutni a négyes döntőig. Holnap nagyon fontos bronzmeccset játszunk, melyen semmiképpen sem feltett kézzel szállunk harcba!"
 
A vasárnapi mérkőzéseket is a Facebook-oldalunkon élőben közvetítjük.

BENU Leány serdülő bajnokság, négyes döntő, Hajós 33-as medence

Elődöntők

BVSC-Zugló–Yordo-Szentes 7-10 (3-3, 0-1, 2-2, 2-4)
Gólszerzők: Utassy 3, Petőváry 2, Faragó B., Kovács, ill. Dömsödi 5, Kudella 4, Bocskay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–DFVE-Yordo 19-4 (6-0, 6-1, 4-1, 2-2)
Gólszerzők: Pap Mónika 3, Koppány 2, Telek 2, Vida 2, Kurucz 2, Hajdú 2, Baksa 2, Pál A., Lehoczky, Valentin, Dávid, ill. Fülöp, Jonkl, Pál R., Somogyvári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A vasárnapi program – helyosztók
A 3. helyért: BVSC-Zugló-DFVE-Yordo, 14:00 
Döntő: Yordo-Szentes-UVSE, 17:00
Vízilabda hírek