cover image
Egyéb

„A sport az életem, és ezen nem is szeretnék változtatni.“

2018. május 24. 15:13

Szabó Bence, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó egy célirányos és különleges vállakozás sportszakmai irányításába fogott.

Legtöbbünk számára nyilvánvaló, hogy aktív sportolói pályafutását követően a sportdiplomáciában kamatoztja tudását, ezzel is hozzásegítve a fiatalokat sikereik eléréséhez. Mi újság mostanában, miben fáradozik jelenleg?
Mindig is úgy gondoltam, hogy számomra szinte kötelező a sportban megszerzett tapasztalataimat átadni az utánam következő generációknak, és támogatni, segíteni munkájukat. Ez ma sincsen másképpen, sőt kifejezetten egy célirányos és különleges vállakozás sportszakmai irányításának és napi munkájának élére álltam. Egy kíváló gondolat indította el az Athletastic Kft.-ben a most már közel egyéves munkát, amelynek alapötlete, hogy a sportban és a sportért aktívan tevékenykedők részére nyújtsunk egyedi szolgáltatásokat, különleges előnyöket, lehetőségeket. Fő célunk az Athletastic Projekt-ben, hogy felhasználóinknak, akik a 70-es évektől napjainkig terjedő időszak sportolói, az edzők-szakvezetők, játékvezetők, sportorvosok és sportújságírók részére létrehozzuk az első (a világon is egyetlen) Sportolói Kedvezmény Közösség-et.
Szabo_B.jpgMit is jelent ez pontosan?
Programunk 5 alappilléren nyugszik, melyek:
1. Tudományos alapon történő sportágválasztási tanácsadás
2. Sportolói edukáció
3. Sportolói munkahelyteremtési program
4. Mobilitás program
5. Megtakarítási, gyarapodási program
Ezek a főbb program pontjaink, de ezek kifejtése helyett inkább a működési modellünket emelném ki, néhány gondolatban. Felhasználóink számára nyújtunk olyan különleges előnyöket, melyeket a programhoz csatlakozó partnereink által tudunk biztosítani, melyekért a Közösség marketing értékével honoráljuk a cégek aktivitását, támogatását. Mondhatjuk úgy, hogy a sportban rejlő marketing értéket kínáljuk fel és ennek minden válfajával szolgáljuk ki Partnereinket.
Mit mutat a piac visszajelzése?
Őszintén mondom, hogy minden várakozásunkat felülmúlja a tárgyalásaink során tapasztalt érdeklődés. Idén év elején indultunk, de már most jónéhány kíváló partner szavazott nekünk bizalmat. Furcsamód egészen kis cégek, szinte tömegesen “haraptak” rá ajánlatunkra, már az első körben. De nagyon fontos, hogy komoly nemzetközi cégek támogatását és együttműködését is élvezhetjük. Ugyanakkor a sportági szövetségek is azonnal átlátták kezdeményezésünk fontosságát és súlyát és már most csatlakoztak hozzánk. Mindezeket figyelembevéve azt kell, hogy mondjam egy valódi sikertörténet részesei vagyunk. Óriási energiával haladunk tovább és keresünk fel, illetve várunk, minden érdeklődőt, partnert, egyenlőre Magyarországon, de nem titok, hogy már most több megkeresés érkezett külföldről a rendszer nemzetközivé tételére, ami már önmagában is óriási elismerés. Okvetlenül ki kell emeljem, hogy nyáron indul az I. Athletastic RoadShow, amely partnereink támogatásával egy igazán szórakoztató látványosság lesz minden korosztály részére, ahol a sport és az egészség kerül a rendezvények és a figyelem központjába. Ide várunk minden érdeklődőt és sportolót, hogy igazi veretes küzdelmekben vegyék fel a harcot az AthletasTeam válogatottjával, kötélhúzás, talicskázás, dekázás és még számos izgalmas “sportágban”. De lesz itt egészségügyi szűrés, tanácsadás, sporthírességek élménybeszámolója és minden olyan program és látványosság, ami szükséges ahhoz, hogy remekül érezzük magunkat.

Vízilabda hírek
szabó bence