cover image
Egyéb

Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL

2018. május 17. 12:25

A MOL országszerte 50 töltőállomásán helyez ki olyan ingyenesen használható mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. A Magyar Vízilabda Szövetség támogatója egy éve mintegy 450 hazai töltőállomását nyitotta meg a kisállatok előtt. A sajtóeseményen részt vett Kasó Orsolya is.

A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait, és 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenes mikrochip-leolvasók. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához. A most országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segíthetünk.

A MOL felelős vállalatként úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, amelynek egyik elemeként tavaly nyár óta már a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek a MOL mintegy 450 hazai töltőállomására. Ezúttal pedig a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve a MOL országszerte 50 töltőállomáson helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival.

„Elkötelezettek vagyunk a felelős állattartás mellett, ezért szívesen állunk egy ilyen kezdeményezés mögé. Mintegy 450 töltőállomásunk elhelyezkedéséből adódóan, tevékenységünk szinte az egész országra kiterjed, így bízunk benne, hogy a kihelyezett a mikrochip-leolvasók révén a jövőben még több elkóborolt kutya hazajutásához járulhatunk hozzá” – emelte ki Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.
 
A Magyar Vízilabda Szövetség támogatójának sajtóeseményén részt vett Kasó Orsolya, valamint négyhónapos kiskutyája, Málna is. „Az én kutyám még nem veszett el, de mi találtunk már kutyust és befogadtuk néhány napra, megtartani azonban nem tudtuk volna. Tanácstalanok voltunk, hogyan találjuk meg a gazdikat, de szóbeszéd útján hamar kiderült, hogy nálunk van, és vissza tudtuk adni. Sajnos manapság is számtalan kutyus kóborol az utcákon, de ennek a nagyszerű kezdeményezésnek hála akik segíteni szeretnének, mostmár sokkal könnyebben megtehetik" - fogalmazott a magyar női vízilabda-válogatott hálóőre, aki két mopsz büszke tulajdonosa.

045__DS78170.jpgA mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le.
Vízilabda hírek