cover image
Egyéb

Bronzérmes és BL-szereplő az Eger

2018. május 16. 20:57

Dabrowski Norbert együttese 9–7-re nyert az OSC otthonában, így a harmadik helyen zárt az E.ON Férfibajnokságban.

Rendkívül komolyan gondolta az Eger, hogy ebben a szezonban nincs már kedve otthon bajnokit játszani, avagy a Nyéki-uszodában döntésre viszi a dolgot. Megtette. Dabrowski Norbert együttese a 12. percben 6–1-re vezetett az OSC ellen. Akciógólok (Kovács Gergő kettő, Hosnyánszky Nobert, Angelos Vlachopoulos), fórgól (Sztrahinja Rasovics), megúszás utáni találat (Rasovics). Ráadásul a hevesiek védekezésben is kitettek magukért, Braniszlav Mitrovics is kiemelkedően teljesített, ismét ötméteres hárított, egyszóval mindenben jobb volt az Eger.

Így számára az is belefért, hogy a záró menetet 4–0-ra az OSC nyert, hiszen így is 9–7-re győzött, s szerezte meg ezzel a bronzérmet. Mindez azt is jelenti, hogy az Eger a következő szezonban is ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján, az OSC pedig az Euro Kupában indulhat.

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Ez a meccs olyan volt, mint a szezonunk, nem túl sok meggyőződés volt a játékunkban. Mintha nem hitt volna benne senki, hogy sikerülhet egymás után kétszer megverni az Egert.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Egyértelmű a két mérkőzés alapján, hogy minket jobban motivált a bronzérem, és jobban is játszottunk. Én még bronzérmet ennyire nem akartam, mint ezúttal, és ennyire akarta a csapat is!”

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
A 3. helyért, 2. mérkőzés
A-Híd-OC-Újbuda–ZF-Eger 7–9 (1–3, 1–4, 1–2, 4–0)
Gólszerzők:
Brguljan 2, Burián, Salamon, Kovács Gábor, Ubovics, Tóth M., ill. Rasovics 4, Kovács Gergő 2, Hosnyánszky, Vlachopoulos, Hárai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az Eger javára
Vízilabda hírek
eger
osc