cover image
Egyéb

Finálé: a második felvonás következik!

2018. május 16. 11:03

A Szolnok és az FTC mérkőzése 19 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

A vasárnapi összecsapás után ezúttal Szolnokon mérik össze erejüket a felek. Tekintettel arra, hogy a Komjádi-uszodában a második félidőben állva hagyta Cseh Sándor csapatát az FTC (és nyert végül 12–9-re), a címvédő győzelmi kényszerben kénytelen pólózni, hiszen a harmadik csatára 0–2-vel indulni a fővárosba finoman fogalmazva nem volna életbiztosítás.

„Nyugodtan készülünk, hiszen már bebizonyítottuk, akkor is tudunk jól játszatni, ha torkunkon van a kés” – mondta erre Kis Gábor, a szolnokiak olimpiai bajnok centere.

Cseh Sándor vezetőedző is a nyugodtságban, legfőképpen az azzal járó maximális koncentrációban látja az előrelépés lehetőségét – mint a klub honlapján említette: „Eddig is voltak rosszabb és jobb periódusaink. Azért a Szolnok mindig is híres volt arról, hogy nagy küzdő volt. Megpróbáltunk egyik meccsről a másikra alakítani a játékunkon. Most is tervezek kisebb szerkezeti átalakításokat, aminek a lényege az lenne, hogy esélyünk legyen a győzelemre. Én úgy gondolom, hogy fejben egy picikét jobban össze kell állnunk. Ez a legfontosabb: nem kell túlságosan akarni. Nem tudom, hogy ez egy mondás- e, vagy csak így eszembe jutott, hogy nem csak a győzelem számít, hanem az is, hogy mit teszünk meg érte. És a csapat képes arra, hogy mindent megtegyen. Aztán, hogy abból mi lesz, az már szerintem egy másodlagos dolog. És hogy a játékot jobban élvezzük, ez is fontos lenne. Egyszerűen játsszunk! Nem csak a bajnoki cím a fontos, hanem az is, hogy elértük a döntőt, kőkemények küzdöttünk érte, akkor legyünk itt!”

A bajnokcsapat legyőzésének, kell-e mondani, örülnek ferencvárosi oldalon, ugyanakkor nem altatja el őket a siker. Legalább is ez olvasható ki Madaras Norbert, kétszeres olimpiai bajnokunk szavaiból, aki klubja honlapján így fogalmazott: „Nem jellemző a Szolnokra az a fajta rövidzárlat, amit a szünet után mutattak, hiszen 5-5 után négy gólt is lőttünk. Ez akkor meglepett, de most már teljesen mindegy, hogy mennyivel nyertünk. Nem szabad, hogy elaltasson minket az eredmény, mert őket biztos, hogy feltüzeli és szerdán egy új meccs kezdődik. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen fél negyedük. Mi a találkozó elején voltunk kicsit fásultabbak, de ez annak volt betudható, hogy két és fél hétig nem játszottunk tétmeccset. Ez viszont szerdán már nem lesz gond.”

Varga Zsolt vezetőedző folyamatosan elemez, tervez, ám a jövőbe nem lát bele. Mint mondta: „Többször végignéztem Szolnok elleni mérkőzéseinket, de nagyon nehéz lenne megmondani, hogy milyen lesz a hatodik meccs forgatókönyve, mert mindig teljesen máshogy alakultak a találkozók. Hiába győztük le korábban a Szolnokot hazai medencéjében, nem szabad abból kiindulnunk. Inkább az összes meccs tapasztalatát kell összegyúrnunk.”

A Szolnokon 19 órakor kezdődő találkozón is várhatóan telt ház előtt játszanak majd a felek, és a televízió nyilvánossága előtt, hiszen az M4 Sport élőben közvetíti ezt az összecsapást is.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
Döntő, 2. mérkőzés – május 16., szerda

Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo, 19:00
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára

További program
3. mérkőzés – május 19., szombat, 15:00

FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés – május 23., szerda, 18:15 – ha szükséges
Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – május 26., szombat, 17:00 – ha szükséges
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa
Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport!

Vízilabda hírek
szolnok
ftc
döntő