cover image
Egyéb

Női OB I: bronzérmes a BVSC!

2018. május 5. 18:45

Végéhez közelít a Női OB I 2017/2018-as kiírása, melynek bronzérmese ma délután már meg is született a Népligetben. Az egyik fél két sikeréig tartó párharcot a BVSC magabiztosan, két győzelemmel abszolválta az újonc Ferencvárossal szemben, ez pedig azt jelenti, hogy a dobogó harmadik fokára Petrovics Mátyás tanítványai értek oda.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második felvonását baljós előjelekkel várhatta az első mérkőzésen hátrányba kerülő Ferencváros, hiszen meghatározó játékosa, a csapat elsőszámú hálóőre, Kasó Orsolya a napokban ujjtörést szenvedett, így őt Varga Krisztina helyettesítette a zöld-fehérek kapujában. Ennek ellenére társai mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé érezzék meg a hiányát.

A bronzmérkőzést egy ünnepélyes köszöntés előzte meg, Nyíri Zoltán, a klub képviseletében az FTC operatív igazgatója üvegplakettel és egy hatalmas virágcsokorral búcsúztatta Kisteleki Dórát, aki a tavalyi ezüstérmes BVSC ellen játszotta az utolsó meccsét a Népligeti-uszodában. A zöld-fehérek világbajnok, olimpikon, Bajnokok Ligája győztes, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes klasszisa szögre akasztja szerelését, és visszavonul aktív pályafutásától.

Véget ért egy nagyszerű pályafutás - ünnepélyes búcsú Kisteleki Dórától

Véget ért egy nagyszerű pályafutás - ünnepélyes búcsú Kisteleki Dórától

Ami pedig a találkozót illeti, a második minutumban Leimeter Dóra juttatta előnyhöz a BVSC-t, majd válaszul érkezett egy ferencvárosi dupla: előbb Illés Henrietta egyenlített ki, majd Bujka Barbara fordította meg az állást. Kuna Szonja akciógóljával hamarosan egalizált a zuglói együttes, ám Gerendás Matilda löketével ismét a vendéglátóknál volt az előny. Az első részeredményt fél perccel az első játékrész vége előtt Takács Orsolya állította be, 3-3.

A kezdeti tapogatózást követően a második felvonásban hengerelt a zuglói gyors, Hertzka Orsolya, Leimeter Dóra, Gyöngyössy Anikó valamint Máté Zsuzsanna góljaival elhúzott Petrovics Mátyás együttese, miközben a hazaiaknál Gémes Anett találata csak a szépítéshez volt elég, 4-7.
 
Sőt, a BVSC a nagyszünet után ott folytatta, ahol a félidő előtt abbahagyta - Leimeter Dóra rögtön az első percben négygólosra növelte a vendégek előnyét. Kövesdi Vivien találatával zárkózott ugyan az újonc, Gyöngyössy Anikó és Kuna Szonja góljaival már öt volt a különbség. Kövér Kis Réka duplázott, csökkentve a vendégek már behozhatatlannak tűnő fórján, majd a harmadik negyedet a BVSC ifjú tehetségének, Utassy Katának találata zárta, 7-11.

A negyedik negyedben bár a mérkőzés és a bronzérem sorsa már eldőlni látszott, a zöld-fehérek becsületesen küzdöttek, és próbáltak zárkózni ellenfelükhöz. Béres Gergő tanítványai meg is nyerték az utolsó felvonást (3-2), a hátrányt azonban már nem sikerült behozniuk, a BVSC 13-10-as győzelmével eldöntötte az egyik fél második sikeréig tartó párharc, és a bronzérem sorsát! A medáliákat a női válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila akasztotta a zuglóiak nyakába.
MVLSZ_FTC_BVSC_noi_20180505_MaD_004.jpg  
Női OB I.
A 3. helyért, 2. mérkőzés

FTC–BVSC-Zugló Diapolo 10-13 (3-3, 1-4, 3-4, 3-2)
Gólszerzők: 
Kövesdi 2, Kövér Kis 2, Gerendás 2, Huszti D., Gémes, Illés, Bujka, ill. Leimeter 4, Kuna 3, Gyöngyössy 2, Takács, Hertzka, Utassy, Máté
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:
2-0 a BVSC javára

Vízilabda hírek