cover image
Egyéb

Gerendás György és Bárány Attila is a Szolnoknak drukkol

2013. október 16. 16:53

A Bajnokok Ligájában főtáblás ZF-Eger vezetőedzőjének kételyei is vannak a kupa sorsolását illetően. Utolsó évében könnyebb csoportra vágyott.

A LEN luxemburgi központjában hétfőn kisorsolták a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosításait. A végeredmény nem volt túl szívderítő, hiszen a Szolnoki Dózsa-Közgép a Primorje Rijekát kapta, ráadásul a párharc továbbjutója az Eger mellé kerül a főtábla A csoportjába.

Kovács István szakmai igazgató és a Rijeka játékosa, Varga Dániel már elmondta a véleményét a kérdésben, az egriek viszont még nem. A bajnokcsapat a Szolnok-Rijeka duó mellett a Pro Recco-Crvena Zvezda párharcból kap még ellenfelet, természetesen a győztest.

Az Eger a Szolnoknak örülne

Az Eger a Szolnoknak örülne

„Ez az utolsó évem a csapat vezetőedzőjeként, el tudtam volna képzelni egy könnyebb BL-csoportot is magamnak – mondta Gerendás György, az egriek vezetőedzője. - Eleve nagyon erős csapatok kerültek mellénk, és most még két újabb érkezik. A mi csoportunkban ötödik és hatodik csapat is erősebb lesz, mint a másik hatos harmadikja. Ugyanakkor a névsort olvasva annyira abnormális a helyzet, hogy felmerülnek bennem kételyek. Különösen azután, hogy a LEN nem engedte a szolnokiaknak, hogy jelen legyenek a sorsoláson, mondván az szerintük nem nyilvános. Keserű a szám íze a történtek után.”

Változtatni a tényeken nem lehet, kérdés, kit látna szívesen a csoportban Gerendás György.

„Ha már mindenképpen választani kellene, akkor az első párosításból a Szolnokot. Egyrészt nem kellene utaznunk, ami az anyagiak szempontjából nem mellékes, másrészt a Szolnokot a bajnokságban már legyőztük. Igaz, az a BL-ben semmit sem jelent. Zvezda vagy Recco? A BL-győztes vagy az azt megelőző győztes? Azt hiszem, inkább Reccóba utaznék, ott mégiscsak finomabb a focaccia…” – így a mester.

Kis kitérőként érdeklődtünk még az OSC elleni szoros eredményről is: „Szenvedtünk, ez nem kérdés. Nem azért, mert nagyképűek voltunk, inkább azért, mert egy Szolnok elleni meccs után nehéz volt felpörögni az OSC ellen. A kicsit változó szabályok miatt ez a bajnokság már nem az, mint ami tavaly volt. Jó, hogy saját bőrünkön tapasztaltuk ezt meg: most már nem az van, hogy ha jól játszunk egy középcsapat ellen, akkor nyerünk nyolc góllal, ha rosszul, akkor meg néggyel. Ha most rosszul játszunk, akár ki is kaphatunk” – ismerte el a bajnok vezetőedzője.

Bárány Attilát, az egri klub ügyvezetőjét is megkérdeztük, gazdasági szempontból mely ellenfeleknek örülne.

„Nemcsak gazdaságilag, hanem egyébként is a Szolnoknak, hiszen akkor két magyar csapat szerepelne a főtáblán. Anyagilag is jól járnánk, még ha Rijeka egy szép hely is. A másik párosítás nagyon erős, nincs különbség a csapatok között. Ha a Belgrádot kapjuk, akkor buszos túra várna ránk, ha Recco, akkor elképzelhető, hogy repülővel utaznánk, hiszen akkor elég sűrű lesz majd a program.

Ami a szakmai részét illeti. Ennél nehezebb csoportot nem nagyon lehetne összeállítani, így mind a tíz meccs, amit játszunk, esemény lesz. Úgy is kell felfogni. Nem csak a továbbjutásért játszunk majd, hanem minden alkalommal azért, hogy legyőzzünk egy erős ellenfelet. A magyar klubok nem szerepeltek valami fényesen az elmúlt időszakban, ezt a képet szeretnénk árnyalni”
– foglalta össze várakozásait Bárány Attila.

BL-selejtezők, 3. forduló (a játéknapok: október 26. és november 9.):

A párosmeccs: Digi-Oradea (román)–Szintyez Kazany (orosz)
B párosmeccs: Szolnoki Dózsa-Közgép–Primorje Rijeka (horvát)
C párosmeccs: Radnicski Kragujevác (szerb)–Vuliagmeni (görög)
D párosmeccs: Pro Recco (olasz)–Crvena Zvezda (szerb)

A BL-főtábla csoportbeosztása:

A csoport: ZF-Eger, Jug (horvát), Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), B győztese, D győztese
B csoport: Galatasaray (török), Spandau (német), Brescia (olasz), Partizan Beograd (szerb), A győztese, C győztese
Vízilabda hírek