A Kolping Iskola várja a vízilabdázókat

2013. október 16. 16:11

Már az ötödik évfolyam kezdheti meg a tanulmányait a vízilabdás osztályokban a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola és Sportgimnáziumban.

Kardos Gergely, a KSI kapusa a héten meghívót kapott a felnőtt válogatott bő keretébe. Hogy hogy jön ez a tény a Kolping gimnázium felhívásához? Nos, a tehetséges játékos is a 13. kerületi gimnázium vízilabdás osztályába iratkozott be 2010 őszén, mint ahogy a női utánpótlás válogatottak közül is többen itt tanultak.

„Már a negyedik éve indult el vízilabdás osztály, aminek nagyon örülünk. A szövetség és az iskola közötti megállapodás lényege, hogy a gyerekek plusz edzéseken tudnak részt venni. 10 óra 25 percre járnak iskolába, nagyjából fél háromig, háromig vannak ott, így előtte be tudják időzíteni a reggeli edzést. Keddtől péntekig fél nyolctól fél tízig edzenek, és aztán a tanítás után délután is van idejük” – mondta Merész András, a női válogatott kapitánya.

„A lányok a Szőnyi úton Petrovics Mátyás és Tóth Andrea irányításával, a fiúk pedig a Margitszigeten Szabó Zoltán és Tóth Zoltán vezetésével edzenek a megállapodás keretében. Az együttműködés eleinte a lányok létszámának növelése miatt köttetett, aztán később a fiúk többen lettek. A lényeg, hogy a fiatalok edzésideje megduplázódik, ez pedig a fejlődésüknek jót tesz” – tette hozzá a szakember.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok