cover image
Egyéb

A bronzéremért játszhat az UVSE az Euroligában

2018. április 20. 17:36

Kirishiben nem sikerült az elődöntő, a spanyol Sabadell 17–8-ra legyőzte a magyar bajnokot. Szombaton a bronzért az olasz Orizzonte Catania lesz az ellenfél, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A 2016-os finálé után ezúttal az elődöntőben találkozott az UVSE és a Sabadell – sajnos ezúttal is a spanyol csapat játékosai örülhettek…

A rivális jobban kezdett, Judith Forca ejtése, majd Anna Espar akciója ért révbe. Benczur Márton nyilván nem így álmodta meg a rajtot, ugyanakkor bizakodhatott, mert csapata nem esett kétségbe: a születésnapos Csabai Dóra egy elveszettnek tűnt helyzetet oldott meg pazarul, majd Keszhelyi Rita villant fórban. És ugyan a Beatriz Ortziz, Forca kettős révén ismét ellépett kettővel a Sabadell, az UVSE meccsben volt, Maggie Steffens két találatával egyenlített.

Sajnos a védekezés a második negyedben sem állt össze, s ezt kíméletlenül használta ki a Sabadell: 5–5 után (Ortiz, majd Keszthelyi lőtt gólt, utóbbi ötösből) 8–5-re lépett el. Parkes Rebecca fór letelte után kapás szélről (!) szépített, ám Forca újfent betalált, a balkezes kiválóság ötödik gólját jegyezte. Kilenc gólt ritkán kap az UVSE egy félidő alatt, itt sajnos ezt történt, Gangl Edina sem tudott ezen segíteni…

Fordulás után mélyült az árok: támadásban sem ment a csapatnak, Laura Ester labdákat fogott, miközben Ortiz két góllal 5–5-re hozta külön meccsét Forcával… Steffens szépített, de átellenben egy másik spanyol balkezes, Pilar Pena lőtte ki a hosszú felsőt, 12–7-re vezetett a Sabadell, kézben tartotta a meccset.

És nem is engedte ki. Az UVSE ugyan természetesen megpróbált mindent, afféle reményt jelentő őrületet kelteni, ám a hátrány nem csökkent, a korábban kapufákig jutó Szücs Gabriella eladta a labdát. Bezzeg odaát Maica Garcia centergólja írta tovább a forgatókönyvet, amelynek a vége már sejthető volt. Mindez 17–8-nál következett be.

Az UVSE szombaton 11:30-tól a bronzéremért játszhat az olasz Orizzonte Catania ellen - a mérkőzést az M4 Sport élőben közveíti.

Női Euroliga, négyes döntő, Kirishi
Elődöntő
Astrapool Sabadell (spanyol)–UVSE 17–8 (4–4, 5–2, 3–1, 5–1)
Gólszerzők:
Forca 5, Ortiz 5, Farre 2, Pena, Garcia, Espar, Neushul, Domanec, ill. Steffens 4, Keszthelyi 2, Csabai, Parkes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A másik elődöntőben
Orizzonte Catania (olasz)–Kinef Kirishi (orosz) 13–14

2018. árpilis 21., szombat
A 3. helyért: UVSE–Orizzonte, 11:30 – tv: M4 Sport
Döntő: Sabadell–Kirishi, 13:00
Vízilabda hírek
uvse
euroliga