cover image
Egyéb

Eger: megvan a genovai kvalifikáció!

2018. április 18. 19:38

Dabrowski Norbert együttese a Bajnokok Ligája 12. fordulójában 8–4-re legyőzte a montenegrói Jadran Hercegnovit, így két fordulóval a zárás előtt biztosította helyén a nyolcas döntőben! Az A-csoportban eközben az OSC idehaza 8–6-ra kapott ki a spanyol Barcelonetától.

A Szolnok kora délutáni győzelme (9–8 a német Spandau ellen) után egyaránt 18:30-tól ugrott vízbe Bajnokok Ligája-meccsen az OSC és az Eger.

A fővárosiak az A-csoportban a Barcelonetát fogadták, amelytől idegenben 12–6-os vereséget szenvedtek. Tóth László nem titkolta, csapatának afféle felvezető találkozónak szánta ezt a mérkőzést a szombati, FTC elleni bajnoki rangadóra (amelyet majd facebook-oldalunkon élőben közvetítünk!), mindazonáltal azt várta, játékosai bizonyítsák tartásukat a spanyol együttes ellen.

Nos, a vendégek rögvest az első negyedben keresztülhúzták a számításokat, hiszen „megfojtották” az OSC támadásait, miközben elöl magabiztosan pólózva szereztek 4–1-es vezetést.

A második negyedben sikerült hátul összeszedni magát a csapatnak, Barabás Botond nagyokat védett, kapott gól nélkül hozta le az etapot a társaság. Elöl sajnos nem ment, csupán Salamon Ferenc volt képes „betenni” egy fórt, így kétgólos spanyol előnnyel mentek a felek nagyszünetre.

A folytatásban ismét rákapcsolt a Barceloneta, 3–1-es negyeddel (a kapuban már Bisztritsányi Dávid állt) voltaképpen eldöntötte a meccset. S ugyan Salamon  duplájával a záró menet közepén felzárkózott két gólra az OSC, többre nem futotta az erejéből, a vendégek végül magabiztosan, 8–6-tal vitték el a pontokat a Nyéki-uszodából.

Tóth László, az OSC vezetőedzője így értékelt: „Azt, hogy legyen tartásunk, megvalósítottuk. Ez a meccs jobb képet mutatott, mint az ezelőttiek. Elégedett nyilván nem lehetek, hiszen nehogy már elégedettek legyünk egy vereség után. Tudomásul kell venni, hogy nem csak Bajnokok Ligája szinten, hazai bajnokin sem fér bele, hogy amikor felzárkózhatnánk, amikor ott vagyunk a kapu előtt, akkor a helyzetet be kell lőni, vagy minimális elvárás, a kaput el kell találni. Ha ez megtörténik, egész izgalmas lehetett volna a végjáték.”

A B-csoportban az Eger azt a Jadran Hercegnovit fogadta, amelyben hatan voltak ott a rijekai Európa Kupa-meccsen Montenegró válogatottjában a mieink elleni fölényes győzelem alkalmával. A felek novemberi meccsén brusztos 4–4 született – várható volt, hogy ezúttal is a fizikai csata dominál majd.

Így is lett – méghozzá úgy, hogy a nagyszünetig csupán egy gólra volt képes Gojkovics mester együttese. Köszönhetően a hevesei falnak, a jó helyen lévő blokkoknak, és az ezt kihasználó, így a lövéseket pazar százalékkal hatástalanító Braniszlav Mitrovics kapusnak. S miután Kovács Gergő az első és a második etapban is „odatett” egyet, továbbá Angelos Vlachopoulos és Hosnyánszky Norbert is jegyzett egy gólt, 4–1 állt a Bitskey-uszoda tábláján.

SER_5693.JPGDabrowski Norbert fordulás után elsősorban a védekezéssel lehetett elégedett, annak ellenére, hogy Hosnyánszky tökéletes, 5–1-et érő ejtése után 5–3-ra zárkózott a rivális. Támadásban megállt kicsit a gépezet, nyilván nagyon hiányzott a sérült Hárai Balázs játéka. Amikor nagyon kellett, akkor azonban „robbantott” az Eger: a záró menetben Angyal Dániel és Petkovics gólváltása után Bedő Krisztián a falból, majd Sztrahinja Rasovics megúszás után biztosította be a győzelmet.

Az Eger végül 8–4-re győzött, ami azt jelenti, hogy két fordulóval a főtábla zárása előtt bebiztosította helyét a genovai nyolcas döntőjében, és a Szolnokot sem érheti már be a Jadran!

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője érthetően elégedetten fogalmazott: „Tudtuk, hogy a védekezésen múlik majd, hogy nem lesz sok gól. 5-1-nél lezárhattuk volna, ám volt egy megingás, egy holtpont, de nem lehetek elégedetlen. Amikor a védekezés nem működött, akkor Mitrovics mindent megoldott ma. Négy éve ott vagyunk a Bajnokok Ligája végjátékában, bárhogy változik a csapat – ez a város, ez a klub megérdemli ezt!”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 12. forduló
A-csoport
A-Híd-OSC-Újbuda–CNA Barceloneta (spanyol) 6–8 (1–4, 1–0, 1–3, 3–1)
Gólszerzők:
Salamon 3, Brguljan, Randjelovics, Seman, ill. Tahull 2, Mallarach 2, Granados, Munarriz, Vrlic, Ferenandez
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Dinamo Moszkva (orosz)–Partizan Beograd (szerb) 16–4
Jug Dubrovnik (horvát)–Waspo Hannover (német) 14–9
Olympiakosz Pireusz (görög)–AN Brescia (olasz) 13–6

Az állás
1. Olympiakosz 31
2. Barceloneta 27
3. Jug Dubrovnik 22
4. Dinamo Moszkva 22
5. Brescia 20
6. Hannover 9
7. OSC 7
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
ZF-Eger–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 8–4 (2–0, 2–1, 1–2, 3–1)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 2, Kovács G. 2, Angyal, Rasovics, Vlachopoulos, Bedő, ill. Radovics 2, Merkulov, Petkovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Szolnoki Dózsa–Spandau 04 Berlin (német) 9–8
Steaua Bucuresti (román)–Pro Recco (olasz) 6–13
AZC Alphen (holland)–CN Sabadell (spanyol) 14–16

Az állás
1. Recco 33
2. Eger 28
3. Szolnok 24

4. Spandau 21
5. Jadran Hercegnovi 16
6. Steaua 12
7. Sabadell 9
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
eger
osc
bl