cover image
Egyéb

Megharcolt a pontokért a Szolnok!

2018. április 18. 17:43

Cseh Sándor együttese nagy csatában 9–8-ra legyőzte a szívós német Spandaut a Bajnokok Ligájában, visszavágott így a berlini vereségért, s kvalifikálta magát a genovai nyolcas döntőbe!

„Hogyha szeretnénk harmadikok lenni, akkor a Spandaut mindenképpen meg kell verni, tehát nem szabad ezen túlságosan sokat gondolkodni. Nyilván itt azért nagy kérdés, hogy a Kis Gábor játszik-e.”

No, igen, Cseh Sándor jól ismeri csapatát, pontosan tudja, az olimpiai bajnok center jelenléte mit változtat a játékon, milyen taktikai elemeket vethet be ezáltal a társaság. S miután Mezei Tamás mellett számíthatott Kis Gáborra, elvben esély volt arra, amit látni akart.

Speciel nem azt, amikor november 29-én, amikor is Berlinben 10–9-re nyerni tudott a Spandau. A német együttes ezúttal nem tudta megismételni ezt a bravúrt, ugyanakkor a Tiszaligetben is bizonyította, miért is pályázik a nyolcas döntőre. A Szolnok végig vezetett, sőt a második negyed elején a harmadik találatát szerző, nagyon bekezdő Zalánki Gergő góljával kettővel is ellépet (5–3), de nem tört meg a Spandau. A forgatókönyv szerint egy gól itt, egy ott, avagy tapadt, s többször is az egyenlítésért támadott a rivális.

Hogy ez sokáig nem sikerült, Nagy Viktor érdeme (is), aki nagyokat védett. Elöl sok volt a pontatlanság, a kapufa, a kinti meccsen remeklő Baksa László is védésekkel jelentkezett. Említtet Kis Gábort nem tudták tartani a Spandai védői, sorra hozta a kiállításokat, az ötöst – a harmadik menetben ezt Andrija Prlainovics kihagyta – így lett aztán 7–4 helyett 6–5…

Peter Kovacsevics együttese 8–6-ról egyenlített a záró menetben, szenvedni kellett a sikerért – a következő fórt ennek szellemében jól játszotta meg a Szolnok: a falban Milan Alekszics kapta a labdát, és némi mázlival tette be Baksa kapujába. Kettővel nem sikerült ellépni, de a Spandau meg nem tudott egyenlíteni – Nagy Viktor kétszer is védett, majd a rivális legjobbja, Dedovics a végén a fára ejtett.

Megharcolt a pontokért a Szolnok, amivel hatalmas lépést tett a nyolcas döntőbe jutás felé. Sőt miután az Eger este legyőzte a Jadrant, eldőlt, már a címvédő is továbbjutott!

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője így értékelt: „Örülök a győzelemnek. Alapvetően nem játszottunk rosszul, az első két negyedben csapatszinten lassúak voltunk, hiányzott a gyorsaság, és nagy különbségek voltak a játékosok között. A harmadik negyedben voltunk a legjobbak, akkor el is dönthettük volna a csatát, de furcsa gólokat kaptunk, a nyakunkon maradt a Spandau, amitől egyre bátrabb lett. Nem vagyok elégedett, nem voltunk gyorsak és kellően agresszíven, de nem is vagyok elégedetlen.”

A meccs egyik legjobbja, Kis Gábor elmondta, hogy „Talán jót tett a pihenés, mert biztos pihentebb voltam, mint a keretünk nagy része, akik a válogatottakban meccseket játszottak. A Spandau nagyobb hangsúlyt fektetett a külső emberek lefogására, ami nagyobb teret adott centerben, amit hála istennek sikerült kihasználni.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 12. forduló
B-csoport
Szolnoki Dózsa–Spandau 04 Berlin (német) 9–8 (3–2, 1–1, 2–2, 3–3)
Gólszerzők:
Zalánki 3, Kis G. 3, Younger, Csuk, Alekszics, ill. Saudadier 2, Pjesivac 2, Gielen, Negrean, Dedovics, Stamm
(Teljes jegyzőköynv: itt)

További eredmények
ZF-Eger–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 8–4

Steaua Bucuresti (román)–Pro Recco (olasz) 6–13
AZC Alphen (holland)–CN Sabadell (spanyol) 14–16
Az állás
1. Recco 33
2. Eger 28
3. Szolnok 24

4. Spandau 21
5. Jadran Hercegnovi 16
6. Steaua 12
7. Sabadell 9
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
szolnok
bl