cover image
Egyéb

Szolnok, FTC: tovább tart a versenyfutás

2018. április 14. 20:23

Az E.ON Férfibajnokság 7. fordulójában, a felsőházban a nemzetközi kupameccsre készülő csapatok gyűjtötték be a pontokat.

Az E.ON Férfibajnokságban a felsőházban szombaton a szerdai nemzetközi kupameccsekre készülő csapatok szereztek három pontot – miként azt a papírforma előrevetítette.

A címvédő Szolnok a Miskolcot fogadta, és bizony felettébb megszórta ellenfelét, méghozzá úgy, hogy 11 játékosa is gólt jegyzett. Más kérdés, Cseh Sándor a 12 kapott gólnak már kevésbé örülhetett, avagy a vendégek megtették a magukét, közülük az új-zélandi interkontinentális Világliga-selejtezőről érkező amerikai Alex Bowen egymaga ötöt vállalt. Hozzá kell tenni, három negyed után 13–8 állt a táblán, azaz Sike József együttese a záró etapban férkőzött csak közelebb.

Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

Az Eger a keretben sem lévő Braniszlav Mitrovics nélkül a BVSC ellen nyert 14–9-re, ami az eredményt látva akár könnyű meccsnek is titulálható volna, ám a zuglóiak bizony szorongatták a BL-ben vitézkedő ellenfelüket. A hevesieknek többször is szükségük volt a „sebességváltásra”, a záró menetben például 10–6-ról 10–9-re zárkózott a BVSC. A végén megrázta magát Dabrowski Norbert együttese, s négy lőtt góllal zárta le a partit.

Az FTC a Honvéd otthonában lépett fel – azon fővárosi ellenfelénél, ahol a napokban nyilvánosságra hozták, hogy Vad Lajos tíz év után a következő szezonban már nem ül a kispadon. Ahogy mondta, kis pihenésre, megújulásra van szüksége – munkájára, szakértelmére az egyesületben vezetőként továbbra is számítanak. Csapata próbálta felvenni a harcot a vendégekkel, akik két gólokkal nyerték a negyedeket, s akik „csak” az utolsóban tudtak még többet közé tenni, így tízzel győztek.

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 7. forduló
Szolnoki Dózsa-PannErgy-Miskolci Vízilabda Club 15-12 (5-3, 5-4, 3-1, 2-4)
Gólszerzők:
Csuk 3, Younger 2, Alekszics 2, Bátori, Jansik D., Hangay, Fülöp, Kis, Mezei, Gocsics, Prlainovics, ill. Bowen 5, Halek 2, Sánta 2, Vadovics, Nagy, Misics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger-MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 14-9 (5-2, 1-2, 3-2, 5-3)
Gólszerzők:
Rasovics 5, Hosnyánszky 2, Vlachopoulos 2, Decker Á., Hárai, Lőrincz, Kovács Gergő, Magyar, ill. Pásztor 2, Ambrus, Mészáros, Mátyok, Csapó, Czigány, Török, Létay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–FTC-PQS Waterpolo 7-17 (2-4, 1-3, 4-6, 0-4)
Gólszerzők:
Illés 2, Gyárfás, Balakirev, Szivós, Simon R., Irmes P., ill. Varga Dénes 4, Varga Dániel 3, Német 3, Sedlmayer 2, Jaksics 2, Pohl 2, Manhercz K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Szolnok 60
2. FTC 60
3. Eger 52
4. OSC 42
5. Miskolc 32
6. BVSC 31
7. Honvéd 29
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek
szolnok
eger
ftc