cover image
Egyéb
Utánpótlás

Horkai György is keretet hirdetett a „búcsúmeccsre”

2013. október 15. 14:51

A magyar felnőtt válogatott a juniorokkal találkozik vasárnap, a Kondorosi úti uszodában egy nyilvános mérkőzésen.

Így együtt valószínűleg nem száll vízbe az a válogatott, amelyet Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány a medencébe küld vasárnap. Ennek prózai okai vannak: a nyári, szombathelyi junior világbajnokságon negyedik helyet szerző csapat csúnya kifejezéssel élve „kiöregedett” ebből a korosztályból.

Most azonban még egy utolsó meccsre újra összegyűlnek, és nem kisebb csapat, mint a világbajnok felnőtt válogatott ellen teszik ezt meg. Persze, Horkai György is reméli, hogy a csapatból jó néhányan játszanak majd együtt a felnőtt keretben, a jövőben.

„A mérkőzéssel a felnőtt válogatott Világliga-felkészüléséhez szeretnénk segítséget nyújtani, így az ifi keretből még nem hívtam embereket, nekik ez még nagy falat lenne. Alapvetően a nyári, junior vb-n is szereplő játékosokat hívtam meg. Nekik ez egyfajta búcsúmeccs lesz, innentől kezdve egy új szakasz kezdődik a pályafutásukban, a klubjaikban fejlődnek tovább. Remélem, sokan kerülnek majd be idővel a felnőtt válogatottba.

Bedő Krisztián a felnőtt keretben kap helyet, Manhercz Krisztián pedig megsérült, így őket nem tudtam meghívni. Csakugyan sérült már egy ideje Bendes Viktor, a kapus posztra így Kardos Gergelyt hívtam meg, aki remekül véd a KSI-ben. Szintén meghívót kapott a keretbe Zalánki Gergő és Kovács Gergő.


A 95-ös korosztály számára az első összetartás október 28-29-30-án lesz, igaz, a 96-os korosztályból is lesznek ott páran, van egyfajta átfedés. Minden hétfőn és kedden lesznek válogatott edzések, remélem, tudunk majd NB I.-es csapatokkal játszani az összetartások alkalmával”
– foglalta össze a kapitány.

A magyar juniorválogatott kerete:

Kardos Gergely, György Dávid – kapusok

Szabó Bendegúz, Telegdy András, Berta József, Lőrincz Bálint, Sedlmayer Tamás, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Német Toni, Sánta Dániel, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Zalánki Gergő – mezőnyjátékosok

Benedek Tibor kerete itt olvasható, ő egyébként a vasárnapi meccset követő martfűi edzőtáborra bővebb keretet hirdetett, amelyben több újonc is található – köztük épp Kardos Gergely.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
juniorválogatott
horkai györgy