cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Megvan a recept a hollandok ellen

2018. március 19. 17:00

A januári, hódmezővásárhelyi Világliga, és a februári, kecskeméti Európa Kupa után márciusban újból Világliga-mérkőzés vár a magyar férfiválogatottra, ezúttal a hajdúsági fővárosban. Märcz Tamás tanítványai kedden este 18.30-kor Hollandia csapatával találkoznak a Debreceni Sportuszodában. Manhercz Krisztián szerint a recept is megvan.

Märcz Tamás világbajnoki ezüstérmes férfiválogatottja nem sokkal 11 óra előtt gurult be a Debreceni Sportuszoda parkolójába. Legénysége Hollandia nemzeti együttesét váltotta a cívisvárosi medencében, azokat a hollandokat, akikkel a Világliga második fordulója után kedden este 18.30-kor újra összecsapnak. A csapatból mindenki hadra fogható - a hétvégén orrtörést szenvedő Német Toni helyett meghívott Mezei Tamás is a fedélzeten -, a 14-es keret este szűkül le arra a 13 főre, akik harcba szállhatnak holnap.
 
"Bár egy picit csúszott a program az időjárás és az érkezésünk miatt, nagyon jó edzésen vagyunk túl. A délelőtti tréning után ebéd, egy rövid pihenő, videózás és megbeszélés vár a csapatra, este pedig ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Előtérbe kerül a taktika, míg délelőtt a védekezésen volt a hangsúly, addig délután a támadásé lesz a főszerep. A holnap szerepet kapó tizenhármas keret ma estére lesz nyilvános, és ha Sedlmayer Tamás vízbe ugrik, neki az első válogatott mérkőzése is meg lehet" - vélekedett a csapat sajtónyilvános edzését követően a kapitány.
 
"A hollandokkal egyszer már játszottunk Hollandiában, ahol az első félidő igen nyögvenyelősen sikerült, ám a végére szétnyílt a meccs. Ezt a receptet kell újból követnünk, de ezúttal már az elején nyugodtan kell játszanunk, amit vélhetően nem bírnak majd a hollandok. Biztos vagyok benne, hogy rögtön nekünk fognak esni, hozzánk hasolóan nagyon fiatal csapattal érkeztek és rengeteget fognak úszni. Kíváncsian várjuk a találkozót, ráadásul számomra különleges hely Debrecen, hiszen itt debütáltam a válogatottban, és bízom benne, hogy itt fog holnap Tamás is" - bizakodott Manhercz Krisztián, aki 2014-ben éppen a hajdúsági fővárosban mutatkozott be a felnőttválogatottban. Majd átadta a szót csapattársának, a Szédült becenévre hallgató Sedlmayer Tamásnak.

Fotó: Nagy Anita/DVSE

Fotó: Nagy Anita/DVSE

"Egyetértek Krisztiánnal, bár szerintem a nyugodt játék mellett egy olyan aggresszivitásra is szükségünk lesz, mellyel jelezzük számukra, hogy esélyt sem adunk nekik. Nagyon szeretnék holnap debütálni, és remélem, hogy meg is kapom a lehetőséget. Még Benedek Tibornál volt lehetőségem ugyanígy a Debreceni Sportuszodában készülni a válogatottal, ám akkor nem került sor a bemutatkozásra - fogalmazott Sedlmayer.
 
A hollandok elleni keret
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Sedlamyer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok)

Világliga, férfiak, európai selejtező, C-csoport
Az állás: 1. Magyarország 6, 2. Spanyolország 6, 3. Hollandia 0
Következik: 5. játéknap, 2018. március 20.
Magyarország-Hollandia, Debrecen, 18:30
 
A mérkőzésre a Debreceni Sportuszodában lehet megvásárolni a belépőjegyeket, 2000 forintos áron.
MVLSZ_vilagligaplakat_2018320.jpg
Vízilabda hírek
Férfi válogatott