cover image
Egyéb

Vezéráldozattal járt a Fradi miskolci sikere

2018. március 18. 19:13

A Ferencváros együttese hatodszor is legyőzte a Miskolcot a 2017/2018-as idényben - ezúttal a férfibajnokság középszakaszának 5. fordulójában. A siker komoly áldozattal járt, hiszen Német Toni a harmadik játékrészben orrtörést szenvedett, ezért néhány hetes "kényszerpihenő" vár rá, és Märcz Tamás sem számíthat rá Debrecenben.

Mint korábban beszámoltunk róla, Märcz Tamás Német Toni helyett a Szolnok vb-ezüstérmes pólósát, Mezei Tamást hívta meg a keddi, hollandok elleni Világliga-meccsre készülő válogatott keretbe. A Ferencváros centerének szombat este, a Miskolc elleni bajnoki mérkőzésen eltört az orra, így néhány hetes "kényszerpihenő" előtt áll.
 
„Centerben Német Toni az Európa Kupa-selejtezőn velünk volt, a Fradiban is jól játszik, üde színfoltja a posztján a versenynek."

A kapitány így nyilatkozott a kerethirdetéskor Német Toniról, kíváncsi lett volna rá, kedden, a hollandok ellen milyen teljesítményt nyújt Debrecenben. Ott, ahol 2014-ben a Szlovákiával megvívott győztes Világliga-mérkőzésen Manhercz Krisztiánnal együtt bemutatkoztak a felnőttválogatottban. Nos, a cívisvárosi visszatérés egyelőre várat magára.

"Nagy Ádámmal voltunk centerben, akit ahogy toltam el magamtól, ő fordulásból lekönyökölt és telibe találta az orrnyergem tetejét. Rögtön sötétséget láttam, éreztem, hogy vérzik az orrom, ezért kiúsztam, a helyiek pedig lejegelték. Amint visszaértünk Miskolcról, azonnal elmentem orvoshoz, aki a röntgent követően megállapította, hogy részlegesen eltört az orrom. Edzhetek vele, és emelhetek súlyokat, játszani azoban egyelőre nem játszhatok, nagyon kell rá vigyáznom, hogy ne törjön össze még jobban. Tudok aludni, de fáj a fejem, és kaptam fájdalomcsillapítót, sőt, már készül a maszkom is. Remélem, hogy mihamarabb újra hadra fogható leszek" - bizakodott a magyar válogatott és a Fradi centere.

Mihamarabbi felépülést kívánunk!

Vízilabda hírek