cover image
Egyéb

BL-selejtező: a másodikat is kiizzadta a Szolnok

2013. október 12. 20:23

A vártnál is keményebb mérkőzésen, 9-8-ra győzött a Szolnoki Dózsa-Közgép együttese a német Duisburg ellen, a Bajnokok Ligája D-csoportjának második napján.

A németek szerezték meg a vezetést, de egy remek fórmegjátszásból Kis Gábor „zsákolt” Hosnyánszky Norbert briliáns bejátszásából, majd Hosi brutális átlövésgólja következett, aztán Vámos Márton blokkolt lövése épp a centerbe kiránduló Török Béla elé pattant, aki közelről besimította – 3-1-nél szépnek tűnt a világ.

Ám a németek hamarosan szépítettek emberelőnyből, aztán Stefan Mitrovicsot blokkolták fórban, úgyhogy Lévai Márton védése hátrányban kellett, mint a falat kenyér, és az sem ártott, hogy a gólbíró átaludta a németek centergólját (pedig a vonal mögé pattant a labda a kapufáról)... Hosnyánszky szerezte a második negyed egyetlen találatát, ismét egy bődületes átlövéssel mattolta az egyébként kiválóan védő Schenkelt.

A harmadik rész gyors gólváltással indult, aztán Milan Alekszics szerzett szép gólt emberelőnyben a falból, újfent megnyugtatónak hatott a különbség (6-3), és ellentétben a nyitónappal, ezúttal a védekezésre sem lehetett panasz. Igaz, Grohs átlövésénél lehettek volna aktívabbak a zónázásban a zavaróemberek, és mivel támadásban ismét megtorpantunk kissé, nem csoda, hogy hamarosan újfent a Szolnok nyakában lihegtek a germánok, akik háromszor játszhattak zsinórban emberfórban.

Nem segített, hogy eközben elmaradt egy egyértelmű szolnoki ötös befújása, majd egy kontra után Kis Gábor addig mutatta, hogy kint volt mind a két keze, hogy a görög bíró, Sztavropulosz reklamálásért végleg kiszórta, így elsőszámú centere nélkül maradt a Tisza-parti gárda. Lévai mindazonáltal jól állt a lábán, a három német fórból csak egy akadt be, ám három negyed után nem lehettünk nyugodtak (6-5).

A negyedik elejét szépen megfogta a Szolnok, Kis nélkül is működött a támadás, elsősorban két szép kontrának köszönhetően: az első végén a szerb kolónia szépen összeverblizett egy büntetőt: Gocsics és Mitrovics hozta tető alá, Alekszics lőtte be. Kisvártatva öt a négyben ment el a Szolnok, és Vámos Marci lőtt pazar gólt, így megint megvolt a közte három (8-5).

Csakhogy Real átlövése beakadt, 4:45 volt még ekkor, és miután Mitrovics megúszásból kapufát lőtt, majd egy relatíve érthetetlen ötösből ismét beláltak a németek Obschernikat révén, 8-7-nél megint kezdhettek gyöngyözni a halántékok.

Vámos Marci szédületes gólja aztán némi megnyugvást hozott 1:43-mal a vége előtt, és ha két simán kibekkelt támadást követően Pásztor Mátyás nem a lécet trafálja telibe egy kontra végén három méterről, akkor izgalommentes lett volna a véghajrá. 10-7 helyett azonban 9-8 következett, Real fejezett be egy előnyt 41 másodperccel a vége előtt, és egy kissé hóbortos támadásmegjátszást követően a németeknek még volt csaknem 20 másodpercük – ám időkérésük már nem maradt, és végül lövési kísérlet nélkül csorgott le a támadásuk.

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója:
– Ma sokkal jobban védekeztünk, mint pénteken, úgy is mondhatnám, összességében jobban játszottunk a Marseille elleni őrülethez viszonyítva, Lévai Marci is nagyon jól védett. Sok helyzetet kihagytunk, Mitrovicsnak sem ment úgy, ahogy szokott, Kis Gabit végleg kiállították a harmadik negyedben, azaz a saját dolgunkat tettünk nehezebbé. Jól úszó csapatokkal mérkőztünk ezen a két napon, nagyon kemény verseny ment a vízben oda-vissza. És az is egyértelmű, holnap sem lesz egyszerű dolgunk a váradiak ellen, mert eléggé kapják a hazai pályát a bíróktól, akik, hadd tegyem hozzá, úgy vezetnek, mintha egy centit sem változtak volna a szabályok…

Eredmény - Bajnokok Ligája, D-csoport, 2. forduló

Szolnoki Dózsa-Közgép–MSV Duisburg (német) 9-8 (3-2, 1-0, 2-3, 3-3)
gólszerzők:
Alekszics 3, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Kis G., Mitrovics, illetve Real 2, Schüler 2, Rohe, Grohs, Obschernikat, Kreuzmann
Vízilabda hírek
szolnoki dózsa