cover image
Egyéb

BL-selejtezők: eddig meglepetés nélkül

2013. október 12. 14:22

Nagyváradon kívül még három csoportban zajlanak a küzdelmek – egyelőre sehol sem született meglepetés. A két, barcelonai világbajnokainkkal felálló csapat (Recco, Rijeka) könnyed győzelemmel nyitott.

A csapatnevek alapján a C-csoport tűnt keményebb négyesnek, ám az első napon kiderült, hogy a Budva és a Mladost már csak nevében idézi a régi szép időket (a montenegróiak 2011-ben még Final Four-résztvevők voltak, a Mladost pedig hétszeres BL-győztes). E két gárda kapta a legnagyobb verést pénteken az egész selejtezőkörben: először az Eurokupa-címvédő Radnicski gázolt át a Budván (16-3), majd a Recco tette tönkre a Mladostot (16-2). A hazaiak soraiban Madaras Norbert háromszor volt eredményes.

A nagyváradi csoportban (D) a Szolnok mérkőzését követően a hazaiak és a német Duisburg meccse is gólfesztivált hozott, a váradiak végül 15-13-ra győztek.

Az E-csoportban a 2012-es BL-döntős rijekaiak repülőrajtot vettek az előzetes esélyek alapján legnagyobb ellenfelüknek vélt görög Vuliagmeni ellen. A horvátok védekezése elsőrangú volt, 10-3-ra győztek, Varga Dénes két góllal járult hozzá a sikerhez, bátyja, Dániel ezúttal nem lőtt gólt. A másik mérkőzésen az olasz Acquachiara 13-10-re győzött a Hannover ellen.

Az F-csoportban a címvédő Crvena Zvezda az „oroszlecke” első tesztjét ha kissé nyögvenyelősen is, de teljesítette, a szerbek vért izzadva győztek 12-10-re a Szpartak Volgográd ellen. A másik orosz együttes, Szintyez Kazany 18-7-tel melegített a holland Schuurman ellenében.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör

C-csoport (Recco)
Radnicski Kragujevác (szerb)–Budva (montenegrói) 16-3
Pro Recco (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) 16-2

D-csoport (Nagyvárad)
Szolnoki Dózsa-Közgép–Marseille (francia) 17-12
Digi-Oradea (román)–Duisburg (német) 15-13

E-csoport (Rijeka)
Primorje Rijeka (horvát)–Vuliagmeni (görög) 10-3
Acquachiara Napoli (olasz)–Hannover (német) 13-10

F-csoport (Belgrád)
Crvena Zvezda (szerb)–Szpartak Volgográd (orosz) 12-10
Szintyez Kazany (orosz)–Schuurman (holland) 18-7
Vízilabda hírek
bl selejtező
madars norbert
recco
szolnok
varga dénes