cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa: az olasz, görög, spanyol trió lesz a rivális

2018. február 18. 20:27

A palermói estében befejeződtek a selejtezők, így kialakult a Nyolcas Döntő (április 5-8., Torino) mezőnye. Märcz Tamás örül a besorolásnak, különösen a bivalyerős olaszok elleni meccsnek.

Mint kecskeméti tudósítássorozatunk utolsó napján beszámoltunk róla, megnyerte Európa Kupa-selejtezős csoportját a magyar válogatott, amely az áprilisi (5-8., várhatóan Torino) Nyolcas Döntőben így az I. csoportba került.

A B-csoportban kétgólos körbeverés volt a három nagyágyú, Szerbia, Görögország és Montenegró között – végül a minitabellán a lőtt gólok száma alakította ki a sorrendet.

Este Palermóban is befejeződtek a küzdelmek, így alakult ki hivatalosan a Szuperdöntő mezőnye.

Az I. csoportban Magyarország ellenfelei a csoportban Olaszország, Görögország és Spanyolország lesz – „Örülök a csoportnak, mert egyrészt esélyünk van jó eredmény elérni, másrészt játszhatunk a nagyon erős olaszokkal, ami kiváló erőelmérő lesz” – tette hozzá Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A másik kvartettben, a II. csoportban Szerbia, Horvátország, Franciaország és Montenegró küzd majd. Körmérkőzések után rendezik a helyosztókat - a csoportelsők az 1. helyért, a csoportmásodikok a 3. helyért küzdenek.

Az A-csoport végeredménye: 1. Magyarország 12 pont, 2. Franciaország 6 pont, 3. Spanyolország 6 pont, 4. Románia 4, 5. Grúzia 1

A B-csoport végeredménye: 1. Szerbia 9, 2. Görögország 9, 3. Horvátország 9, 4. Hollandia 3, 5. Málta
A három 9 pontos csapat között az egymás elleni minitabella rangsorol: körbeverés után a több lőtt gól – Szerbia 19–19, Görögország 16–16, Horvátország 13–13

C-csoport, Palemo
3. játéknap

Németország–Montenegró 4–14
Olaszország–Oroszország 15–10

Az C-csoport végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Montenegró 6 pont, 3. Oroszország 1 pont, 4. Németország 1
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo