cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával: „Ebből lehet tanulni”

2018. február 16. 21:56

Märcz Tamás és játékosai is elismerték, belealudt a meccs elejébe a csapat, de után sikerült váltani, ami 10–7-es győzelmet ért – folytatás szombaton 20 órától Spanyolország ellen. Jegyek a helyszínen és a tex.hu oldalon válthatóak

Mint beszámoltunk róla, a Volvo által támogatott kecskeméti Európa Kupa-selejtező 2. napján férfiválogatottunk az elején kissé bealudt Románia ellen, ám nagyszünet után fordított, s végül 10–7-es győzelmet aratott Märcz Tamás csapata.

A szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést követően: „Hiába hívtuk el a figyelmet arra, hogy mennyire agresszív a román csapat, szépen belealudtunk a mérkőzés elejébe… Nem érdemtelenül vezettek, s tartották magukat három, majdnem négy negyeden keresztül. Elől kellett valamit húzni, hogy nyerjünk. Az ilyen mérkőzésen segítenek abban, hogy fejlődjünk. Nem vettük komolyan az elején, hogy velünk is megtörténhet az, ami a franciákkal megtörtént, de végül valóra vált. Utána rendeztük a sorainkat, visszatereltük a meccset abba a vonalba, amely a spanyolok ellen Hódmezővásárhelyen működött. A spanyolok ellen ebből a mérkőzésből indulunk ki, azaz nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, nem könnyű legyőzni. Láttuk, hogy nálunk is döcögött ma a szekér a grúzok ellen, de végül meggyőzően nyertek. Összeszokott, kellemetlen csapat, mindig akkor a legjobb, amikor van tét, izgalmas meccs lesz, amely építő lesz a jövőre nézve.”

A születésnapos, három gólt jegyző Erdélyi Balázs így fogalmazott: „Jobb lett volna könnyebben nyerni, de nem bánom, hogy így alakult. A csapatnak szükséges van az ilyen meccsekre. És fontos volt persze, győzzünk. Az elején belealudtunk a meccsbe, ebből is tanulni kell, a későbbiekben is megtörténhet, így jó gyakorlás volt. Elöl és hátul is voltak hibák, ennél több kell. A spanyolok ellen nyilván nehéz lesz, születésnapon sem lesz… Remélem, sikerült föléjük kerekedni.”

A Mezei Tamással együtt centerben nagyot harcoló Német Toni értékelése: „Hasznos mérkőzés volt, gyakoroltuk a saját játékunkat – az elején kisebb sikerrel… A harmadik negyedre bemelegedtünk, úgy éreztük, váltani kell a motiváción is, sikerült átlépni ezt a nehéz szintet. A spanyolok ellen még nehezebb csatára számítok, ami a negyedik negyedre fog eldőlni.”

Férfi Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával
A-csoport, Kecskemét, 2. játéknap

Magyarország-Románia 10-7 (2-4, 2-1, 3-1, 3-1)
Vezette: Bianco (olasz), Haentschel (német)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. - Manhercz K. 3, Zalánki, Vámos 2, Mezei, Jansik D., Erdélyi 3, Csere: Angyal 1, Jansik Sz. 1, Salamon, Kovács Gergő, Német. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

ROMÁNIA: Tic - Radu 3, Negrean 1, Fulea 1, Cretu, Ghiban, Georgescu. Csere: Szabó I. 1, Gergelyfi, Vancsik, Chioveanu 1, Oanta. Szövetségi kapitány: Dejan Sztajonevics

További eredmény:
Grúzia-Spanyolország 5-11

További program
2018. február 17., szombat

Románia-Grúzia, 10:00
Franciaország-Spanyolország, 11:30
Grúzia-Franciaország, 18:30
Magyarország-Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap
Spanyolország-Románia, 10:00
Magyarország-Franciaország, 11:30

A kecskeméti viadalra a helyszínen, illetve a tex.hu portálon lehet belépőt vásárolni - a szombati és vasárnapi mérkőzésekre 2000 forintos napijegyek válthatóak, illetve a szombat délelőtti program 1200 forintért megtekinthető.

B-csoport, Split
2. játéknap

Hollandia–Málta 12–8
Szerbia–Görögország 12–10
Horvátország–Hollandia 16–4

C-csoport, Palemo
1. játéknap

Montenegró–Oroszország 9–8
Olaszország–Németország 16–4
Vízilabda hírek
Férfi válogatott