cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A Volvo-hét elkezdődött!

2018. február 12. 13:02

A Märcz Tamás irányította világbajnoki ezüstérmes férfiválogatottunk 18-as kerettel megkezdte a munkát: hétfőn délelőtt erőnléti edzés, majd vízi tréning szerepelt a programban. A csapat szerdán délután utazik Kecskemétre, ahol csütörtöktől Európa Kupa-selejtezőn érdekelt. Jegyek: a tex.hu portálon és a helyszínen válthatóak.

„Az ilyen alkalmak során érzem igazán, hogy jó szinergiák, dinamikák mozognak szinte azonnal a játékosok között. Pillanatok alatt kikapcsolják a rivalizálást, átkapcsolnak egy gombot, közös hajóba ülnek. Mindez mindig jó érzéssel tölt el, jó srácok, jó hozzáállásúak.”

manoek.jpgMärcz Tamás Volvo-hetet felevezető mondatainak igazát rögvest az első, hétfői edzésen érezni lehetett – a játékosok kifejezetten jó hangulatban, végezték a munkát. A napot a Fitness Factory Róbert Károly körúti edzőtermében kezdték, ahol Zala György dolgoztatta meg alaposan a társaságot – „Kemény volt, jó volt” – mondta erről már a BVSC Szőnyi úti uszodájában őszinte mosollyal Német Toni. Az FTC centere is egyetértett abban, most indul majd be igazán a szezon, „Kemény meccsek jönnek végre!”, tette hozzá. S valóban. Így lesz ez a klubban, és majd a válogatottban is – ezekre az időszakokra gondolva kifejezetten üdvözítő, mintegy jó felvezető a Volvo által támogatott Európa Kupa selejtezője. Kecskeméten csütörtöktől sorrendben Grúzia, Románia, Spanyolország és Franciaország ellen ugrik medencébe a csapat.

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20180212_Madar_David_017.jpgSzerdán utazik a helyszínre a csapat, addig 18-as kerettel a fővárosban készül – a szövetségi kapitány 15 játékost nevezhet majd az Európa Kupára. A pénteken 55. születésnapját megünneplő Mátéfalvy Csaba szokása szerint jól megmozgatta a kapusokat, Nagy Viktort, Decker Attilát és Vogel Somát, a Märcz Tamás, Németh Zsolt kettős pedig a mezőnyjátékosoknak tartott afféle rávezető, nekik könnyed, az átlagembernek fullasztó úszóedzést. Majd előkerültek a labdát: két társaságban zajlott a munka, amelyet levezető úszás zárt.

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20180212_Madar_David_012.jpgVolvo-hét, a behívott játékosok
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)


Férfi Európa Kupa, selejtező, A-csoport, Kecskemét – jegyek a tex.hu portálon vagy a kecskeméti uszodában vásárolhatóak

2018. február 15., csütörtök
Románia–Franciaország, 18:30
Magyarország–Grúzia, 20:00

2018. február 16., péntek
Grúzia–Spanyolország, 18:30
Magyarország–Románia, 20:00

2018. február 17., szombat
Románia–Grúzia, 10:00
Franciaország–Spanyolország, 11:30
Grúzia–Franciaország, 18:30
Magyarország–Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap
Spanyolország–Románia, 10:00
Magyarország–Franciaország, 11:30

A csoportból az első három helyezett kerül az Európa Kupa áprilisi Nyolcas Döntőjébe.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo