cover image
Egyéb

Főszerepben: Kardos Gergely

2013. október 11. 14:25

A KSI kapusa a Honvéd elleni bajnokinak is meghatározó figurája lehet. Megkérdeztük, hogy ízlik neki az ob I.-es bajnokság.

Az elmúlt szezon végén Manhercz Krisztiánnal közösen Kardos Gergely vehette át a legtehetségesebb utánpótlás-játékosnak járó Szalay Iván-díjat (a lányoknál Miskolczi Kittié lett az elismerés). Az idén alapításának 50. évfordulóját ünneplő KSI kapusa tényleg remek évadot zárt, hiszen csapatával nemcsak az ifi bajnokságot nyerte meg, hanem az ob I/B-t is.

Így a friss idényben a 18 éves kapus már a legmagasabb osztályban véd. Remekül. Fontos szerepe volt a BVSC és a Ferencváros legyőzésében is, de jól védett a Vasas ellen is.

„Tökéletesen érzem magam a csapatban, nagyon jó a hangulat. Jó formában vagyunk, pénteken is mindent megteszünk majd a sikerért” – így Gergő, akit azért megkérdeztünk arról, mennyire volt egyértelmű, hogy ő lesz az első számú kapus az új idényben.

„Horváth Jánossal beszélgettünk erről, ő megkérdezte a szezon előtt, bírnám-e a folyamatos játékot. Én pedig kis gondolkodás után azt mondtam neki, vállalom, hogy egyedül védek végig”.

No, de miért kellett ezen gondolkodni?

„Igazából csak az futott át az agyamon, mi van, ha megsérülök vagy komolyan megbetegszem, de végül rájöttem, hogy tudok én magamra vigyázni.”

(A csapat cserekapusa Krémer Balázs, de ő épp lebetegedett, így nem lehet ott a pénteki, Honvéd elleni meccsen.)

A Vasas elleni meccs végén Horkai György, utánpótlásért felelős szövetségi kapitány is kiemelte a junior korú kapus teljesítményét.

„Ennek nagyon örültem, hiszen ő a kapitány. A válogatott, ha jól tudom, október közepén, végén kezdi az együttes munkát, nagyon bízom benne, hogy én is ott lehetek.”

Az ob I.-es szereplést tekintve Gergő optimista:

„Ha tudjuk tartani a formánkat, a 10. helyet meg tudjuk szerezni. Magamtól azt várom, hogy minden meccsen a maximumot tudjam nyújtani. Itt már sokkal gyorsabbak a lövések, pontosabbak is, azt hiszem, ez egy jó lehetőség nekem a fejlődésre”.

A KSI kapusa elárulta, hogy a meccsek előtt egy órát készül fejben a találkozókra, ilyenkor elvonul, zenét hallgat, végigzongorázza, ki hová lőhet a meccsen.

Ami a Honvéd elleni meccset illeti: a másik oldalon nem kisebb kapus lesz a kezdőben, mint az olimpiai bajnok Gergely István.

„Ez inspiráló számomra, nagyszerű játékosok alkotják a Honvédot. A rangadókat sokszor a két kapus közti különbség dönti el, így főszerepben lehetünk. Nem tudom, hogyan tekintenek mások a meccsre, én rangadónak mondanám. Ha jól játszunk, lehet keresnivalónk, nagyon bízom a szoros eredményben.”

A meccset 20 órától rendezik a Kőér utcában.
 
Az 5. forduló programja:

Október 11., péntek, 20 óra: RacioNet Honvéd-KSI SE
Október 12., szombat, 18 óra: Széchenyi Bank-FTC - A Híd-Szeged
Október 12., szombat, 18 óra 30 perc: Hegyvidék-Ybl - Debreceni VSE
Október 12., szombat, 19 óra: PVSK-Füszért - BVSC-Zugló
Október 12., szombat, 19 óra 30 perc: TEVA-Vasas - Kaposvári VK
Október 12., szombat, 20 óra: OSC-Újbuda - ZF-Eger
Október 22., kedd, 18 óra: Szolnoki Dózsa-Közgép - Valdor-Szentes
Vízilabda hírek