cover image
Egyéb

Esti meccsen fogadjuk majd a hollandokat

2018. február 8. 15:07

A február 27-én esedékes Világliga-mérkőzést 20:30-tól játsszák majd a Hajós-uszodában. Női válogatottunk ezen a találkozón hatalmas lépést tehet a Szuperdöntőbe jutáshoz.

A korábban tájékoztató jelleggel kiírt dátumhoz képest változatás történt: női válogatottunk 17:30 helyett 20:30-tól játszik majd Hollandia ellen február 27-én a Hajós-uszodában! Bíró Attila csapata a Világliga európai selejtezőjében fogadja vetélytársát, amelytől novemberben 7–6-os vereséget szenvedett.

No, de azóta – hogy mondani szokták – sok víz lefolyt a Dunán. Kezdjük azzal, hogy a mieink a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, majd a világbajnoki bronzérmes Oroszországot is legyőzték a Hajósban – mindkét mérkőzésen fantasztikus hangulatú mérkőzésen voltak jobban játékosaink. Akik aztán az Európa Kupa selejtezőjében az olimpiai ezüstérmes Olaszországot is legyűrték, s csupán az otthon szereplő görögöktől szenvedtek vereséget. Avagy épül, fejlődik a fiatal, jelentősen átalakított csapat.

Mindeközben a hollandok kikaptak Oroszországban, majd odahaza a spanyoloktól is a Világligában – főleg ez utóbbi vereség hozta őket nehéz helyzetben, hiszen ebben a négyesben egy hazai botlás sokba kerülhet. Avagy ha a mieink legyőzik őket, hatalmas lépést tesznek a továbbjutás felé – a négyből három alakulat jut a Szuperdöntőbe, amit jó eséllyel ismét Kína rendez majd.

A klubmeccseket, bajnokikon és nemzetközi meccseken is érdekelt játékosok, a később kihirdetett keret közvetlenül a Világliga-mérkőzés előtt találkozik majd. „Az azt megelőző Euroliga negyeddöntő miatt szűkösebb lesz a felkészülési idő, az UVSE és a Dunaújváros játékosai közvetlenül a mérkőzést megelőző napon csatlakozhatnak az addig a munkát már megkezdő társaikhoz. Fontos és szokás szerint jó hangulatú mérkőzés vár ránk, győzelemmel hatalmas lépést tehetnénk a Szuperdöntőbe jutáshoz” – erősítette meg Bíró Attila. A Hollandia elleni mérkőzéssel kapcsolatos fontos információkkal később jelentkezünk.

Világliga, nők, európai selejtező
1. forduló:
2017. november 21.: Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország-Spanyolország 10-9, Oroszország-Hollandia 9-6
3. forduló: 2018. január 29., Magyarország-Oroszország 12-9, Hollandia-Spanyolország 8-11
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország-Hollandia, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga