cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Ebből a meccsből sokat tudunk majd építkezni”

2018. február 2. 21:17

Bíró Attila szerint a pontatlanság volt az első számú oka a görögök elleni 8–5-ös vereségnek, (Volosz, Európa Kupa-selejtező). A kapitány amondó, kellenek az ilyen meccsek az újjáalakuló csapatnak, mert rengeteget tanulhat belőle.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk a délelőtti, Németország elleni fölényes győzelem (26–3) után Görögország ellen játszott a voloszi Európa Kupa-selejtezőtornán. A Bíró Attila irányította csapat ugyan végig partiban volt, ám a támadójátékban elkövetett hibák miatt 8–5-ös vereséget szenvedett. Baj nincs, hiszen egyrészt a továbbjutás így is megvan, másrészt nem csak a győzelmekből, hanem a vereségekből is lehet erőt meríteni – „Az újjáalakuló csapatnak szüksége van az effajta tapasztalatokra is!” – tette ehhez hozzá a kapitány.

Aki amúgy ekképpen értékelt: „Nagyon tanulságos mérkőzés volt. Jó néhány hiányosságunkra derült fény, ezért van szükség az ilyen találkozókra. Nem voltunk pontosak, a lövő százalékunk gyenge volt, a 8/1-es fórarányunk mindent elárul. A védekezésben is akadtak problémák, bár a nyolc kapott gól még jónak is mondható. Ugyanakkor nem vertek meg bennünket a szó klasszikus értelmében, végig oda kellett magukat tenniük, azaz partiban voltunk. Ha egy-két kulcspillanatban pontosabbak vagyunk, sanszunk is lehetett volna. Küzdöttünk, mentünk előre, és a hibáink mellett ki kell még emelni, hogy a kapusuk is nagyon jól védett. Természetesen sohasem jó vereséget szenvedni, de nem vagyok szomorú, mert tudom, hogy ebből a meccsből sokat tudunk majd építkezni.”

Női Európa Kupa, selejtező
B-csoport, Volosz (Görögország), 2. játéknap

Görögország–Magyarország 8–5 (3–2, 1–0, 2–1, 2–2)

Vezette: Dreval (orosz), Blanchard (francia)

GÖRÖGORSZÁG: C. Diamantopoulou – Tsoukala 2, V. Diamantopoulou, Eleftheriadou, M. Plevritou, Avramidou 2, Asimaki 2, Patra, Chydirioti, Kalargyrou, E. Plevritou 2, Xenaki. Szövetségi kapitány: Georgios Morfesis

MAGYAROSZÁG: Kasó – Farkas T., Máté, Gurisatti 3, Horváth B., Kövesdi, Parkes, Leimeter 2, Rybanksa, Gyöngyössy, Csabai, Vályi V. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmény:
Izrael–Németország 9–11

Az állás: 1. Görögország 6, 2. Magyarország 6, 3. Olaszország 3, 4. Németország 3, 5. Izrael 0

A csoport további programja
Február 3., szombat

Olaszország–Németország, 18:00
Görögország–Izrael, 19:30
Február 4., vasárnap
Izrael–Magyarország, 7:30

Görögország–Olaszország, 9:00
(A kezdési időpontok magyar idő szerint értendőek, Voloszban egy órával előbb járnak)
A-csoport, Oosterhout (Hollandia)
2. játéknap

Spanyolország–Franciaország 22–5
Hollandia–Horvátország 26–5
Szabadnapos: Oroszország

Az állás: 1. Hollandia 6, 2. Spanyolország 6, 3. Oroszország 0, 4. Horvátország 0, 5. Franciaország 0


Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
Európa Kupa
Volosz