cover image
Egyéb

Theodora MK: a négyes döntővel ünnepeljük Szolnok új uszodáját

2013. október 9. 10:27

A Theodora Magyar Kupa végső küzdelmeit Szolnok rendezheti meg, akkor avatják fel ünnepélyesen a város új uszodáját.

Véglegessé vált, hogy a Szolnoki Dózsa-Közgép, a Kaposvári VK, az A Híd-Szeged és a TEVA-Vasas (a női mezőny még nem ismert) a Tisza-parti város új létesítményében küzdhet idén a trófeáért.

„A sportág szempontjából nagy jelentőséggel bír a beruházás, az egész hazai vízilabda-társadalom örül annak, hogy Szolnoknak új fedett uszodája lesz. Ennek a megünneplésére nagyszerű alkalom a Magyar Kupa négyes döntője” – közölte Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, majd hozzátette:

„A szolnoki az első olyan uszoda, amely a társasági adókedvezmények adta lehetőségek kihasználásával épült fel, új infrastruktúrát teremtve ezzel.”

Mohi Zoltán, a szolnoki klub ügyvezető elnöke ismertette a beruházás lényegét:

„A meglévő 33 méteres medencét fedtük be egy végleges, nem könnyűszerkezetes tetővel, mellé pedig egy főépületet alakítottunk ki. Ott kapnak helyet a szociális helyiségek, az öltözők, az emeleten irodák, konditerem és egyéb helyiségek. A medencetér mellett egy 530 fős lelátó készült el, az uszoda befogadóképessége ugyanakkor alkalmanként 1100 főre emelhető.”

A főépület mellett egy kültéri, kombinált, rekortánnal borított sportpályát is felépítettek, ahol a labdarúgásnak, a lábtenisznek és a kosárlabdának lehet hódolni, emellett egy 10x10 méteres melegvizes medencét is kialakítottak. A beruházás nettó 870 millió forintba került, amelynek 70 százalékát a TAO-pénzekből finanszírozták.

Nem a Theodora Magyar Kupa négyes döntő lesz az első esemény egyébként az uszodában, a hivatalos avatás előtt ugyanis – várhatóan – az október 19-i, Vasas elleni találkozót már ott rendezik meg.

A Theodora Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

November 15., péntek:
Női elődöntők, 1. meccs - 17 óra 45 perc
Női elődöntők, 2. meccs - 19 óra 30 perc

November 16., szombat:
Férfi elődöntők, 1. meccs - 14 óra 45 perc
Férfi elődöntők, 2. meccs - 16 óra 30 perc

November 17., vasárnap:
Női döntő - 14 óra 30 perc
Férfidöntő - 16 óra 15 perc
Vízilabda hírek
magyar kupa