cover image
Egyéb

Hozta a kötelezőt az Eger

2018. január 13. 19:37

Dabrowski Norbert együttesének a várakozásoknak megfelelően nem okozott gondot a holland Alphen legyőzése (15–4) a Bajnokok Ligájában, így a csapat tovább harcol a továbbjutást jelentő helyek egyikéért.

„Az ilyen mérkőzések mindig azon múlnak, hogy mennyire sikerül az elején elkapni a fonalat, ezáltal kinyitni a meccset, mert akkor feladja az ellenfél, és kinyílik az olló.”

No, igen, Dabrowski Norbert kristálytisztán látta a helyzetet, így nem aggódott akkor sem, amikor az első negyed közepén időkérésé után emberfórban az 1–0-ért adogatott az ellenfél. Addig nem sikerült semmi, egy ötméteres is kimaradt (Angelos Vlachopoulos), mégsem kellett aggódni, mert valóban érezhető volt, idő kérdése, míg a táblán is visszaköszön a felek között különbség. A görög légiós aztán csak betalált, s hiába egyenlített Miralis, Kovács Gergő akciógóljával 2–1-es negyeddel startolt az Eger.

Amely a második negyedben indult be, kezdte szétnyitni azt a bizonyos ollót: egyrészt Braniszlav Mitrovics biztosan állt a védelemmel együtt a lábán, elől pedig jöttek a várt gólok is. Vlachopoulos hamar háromnál járt, Hárai Balázs „szokásos” csavarja pedig már a szórakoztatás műfajából is idézett valamit. Valami nagyot. Corics szépítése után a másik hevesi center, Bedő Krisztián is betalált, így nagyszünetben öt volt közte (7–2).

A különbség aztán csak nőtt és nőtt, köszönhetően annak, hogy a hollandok nem voltak képesek feltörni az egriek határozott védelmét, ebből indulva pedig az alapjátékát játszó házigazda sorra lőtte góljait. Hárai, Hosnyánszky Norbert, Vlachopoulos, majd Bedő köszönt be, 11–2 állt a táblán.

A záró negyed sem hozott izgalmakat, a közte tíz is meglett, s végül 15–4-gyel abszolválta a meccset az Eger.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Annyiban nem igazolódott a várakozásom, hogy azt gondoltam, ha jól játszunk, tíz góllal legyőzzük őket – de elől nem voltunk elég élesek, ehhez képes a 15 lőtt gólt jó teljesítmény. Nekünk magunkkal kellett foglakozni, nem is videóztunk ezúttal úgy, ahogy szoktunk. Rávezető héten vagyunk túl, ólmosak voltunk az elején, pontatlanok, de nincs ezzel probléma, ott tartunk, ahol most tartanunk kell.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló
B-csoport
ZF-Eger–AZC Alphen (holland) 15–4 (2–1, 5–1, 4–0, 4–2)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 4, Bedő 3, Rasovics 2, Hosnyánszky 2, Kovács G. 2, Hárai 2, ill. Corics, Miralis, Indjic, M. Filipovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–Szolnoki Dózsa 6–14
Steaua Bucuresti (román)–Spandau 04 Berlin (német) 5–6
Pro Recco (olasz)–CN Sabadell (spanyol) 13–5

Az állás
1. Recco 15 (77–31)
2. Szolnok 15 (67–33)
3. Spandau 15 (59–47)
4. Eger 10 (54–32)
5. Jadran Hercegnovi 10 (48–49)
6. Sabadell 3 (45–75)
7. Steaua 3 (32–62)
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája