cover image
Egyéb

Megszorította az FTC a kupaezüstérmest

2017. december 13. 17:44

Igyekezett végig tapadni esélyesebb ellenfelére a házigazda, de a Dunaújváros a negyedik negyedben a maga javára fordított a mérkőzést, 12–11-re győzött.

A Magyar Kupa négyes döntőjében az UVSE-től két ötméteresekkel vereséget szenvedett csapat találkozott tévémneccsen (M4 Sport) a női bajnokság 10. fordulójában. Hogy kinek jelentett jobban, sokkal jobban csalódást az említett vereség, tökéletesen látszott ezen a mérkőzésen: a dunaújvárosiak a szokottnál sokkal lassabban, enerváltabban pólóztak, érződött rajtuk nem csak a mentális, a fizikális fáradtság is. Ennek ellenére vezettek 3–1-ra, majd a 4–4-es nagyszünet után 6–4-re is, ám ezzel el is jutottunk az FTC-ig.

A hazaiak – csak úgy, mint a kupaelődöntőben – ezúttal is szívósan küzdöttek, nem ismertek elveszett helyzetet, és amikor sikerült betartaniuk a Béres Gergely, Gerendás György kettős edzői intelmeit, amelyek elsősorban a rivális lefordulásaira igyekeztek felhívni a figyelmet, rögvest a Dunaújváros nyakán lógtak. Oly annyira, hogy rendre sikerült egyenlíteniük! Érthetően sokat keresték a labdával Bujka Barbarát, de rajta kívül is voltak kiemelhető teljesítmények, elég csak megemlíteni Kasó Orsolya, Kisteleki Dóra vagy éppen a válogatottba meghívót kapó, ettől is feldobott állapotban játszó Kövesdi Vivient. De szép gólt jegyzett Kövér-Kis Réka és Gémes Anett is, jól védekeztek a csapat, bekkeltek a védők, így ezúttal is sikerült felvenniük a versenyt a jóval esélyesebb csapattal.

Mihók Attila csapata azonban amikor már nagyon kellett, összeszorított fogakkal kezébe vette az irányítást, Garda Krisztina vezérletével ellépett annyira, hogy a végén még belefért számára a hazaiak újabb feltámadása, s 12–11-gyel szerezte meg a három pontot.
 
Női ob I., alapszakasz, 10. forduló
FTC–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11–12 (2–3, 2–1, 3–4, 4–4)
Gólszerzők:
Kövesdi 4, Bujka 3, Kövér-Kis 2, Kisteleki D., Gémes, ill. Garda 4, Gurisatti 3, Horváth B. 2, Ziegler, Vályi V., Szilágyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A hatodik Szentes a kilencedik pozíciót elfoglaló UVSE Margitsziget csapatához látogatott a hétközi fordulóban. A Kurca-partiak fokozatosan léptek meg ellenfelüktől, és végül a négy találatig meg sem álló Rybanska Natasa vezérletével tízgólos győzelmet arattak.

UVSE-Margitsziget–Hungerit-Szentes5-15 (1-4, 0-1, 2-4, 2-6)
Gólszerzők:
Faragó K. 3, Lantos K., Hajdú R., ill. Rybanska 4, Kudella P. 3, Palaro Dias 3, Niu 2, Brávik F., Lekrinszki G. P., Mirshina.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Záporoztak a gólok a Szőnyi úton is, a másik Magyar Kupa ezüstérmes, a BVSC a seregható Honvédot látta vendégül. A zuglóiak már az első negyedben (6-0) eldöntötték a találkozó, és a három pont sorsát. A második játékrészben tovább növelték előnyüket (14-3), sőt, ez a tendencia a térfélcsere után is folytatódott. A vége kiütéses, tizennyolc találatos siker a vasutasok javára.
 
BVSC-Zugló Diapolo– RacioNet-Honvéd 25-7 (6-0, 8-3, 4-1, 7-3)
Gólszerzők:
Kuna Sz. 6, Máté Zs. 4, Leimeter D. 3, Varga V. 3, Farkas K. 2, Hertzka O. 2, Koncz L. H. 2, Utassy J. K. 2, Gyöngyössy A., ill. Bálint R. 3, Rajna E. 2, Rajkort R., Pap Mirtill.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A Tatabánya–Szegedi Tudományegyetem-Taylor&Nash mérkőzést a tatabányai sátor megrongálódása miatt elhalasztották.

Korábban játszották
UVSE–ZF-Eger 16–8

Az állás
1. UVSE 27
2. Dunaújváros 25
3. BVSC 22
4. FTC 18
5. Eger 15
6. Szentes 12
7. Szeged 9
8. Tatabánya 6
9. UVSE-Margitsziget 3
10. Honvéd 0
Vízilabda hírek
dunaújváros
ftc
női bajnokság