cover image
Egyéb

A döntőről álmodnak, az nem tilos

2017. december 11. 18:04

Miskolcon büszkék a csapatra, amely újoncként rögvest négy közé jutott az Euro Kupában.

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata, amely szombaton bejutott a négy közé a férfi Euro Kupában. Dr. Sike József vezetőedző együttese az első, miskolci meccsen négy góllal nyert, a volgográdi visszavágón azonban csak három találattal kapott ki.

„Az emberben mindig van kétség, hogy vajon mi lesz, mi várhat rá, de igyekeztünk minden eshetőségre felkészülni. Voltak információink, tudtuk, hogy hátrányban kétféleképpen lehet gyors gólokat elérni: lefordulásból, vagy ötméteres-szabaddobásból. Ezeket, úgy gondolom, jól kivédtük. Mentálisan rendben volt a csapat, igazából 8-5 után lehetett volna éles a helyzet, ha akkor 9-5-re alakul az állás, de szinte rögtön feljöttünk 9-7-re. Örülünk, hogy Verona, Marseille és a Ferencváros mellé felkerült egy olyan név is a térképre, hogy Miskolc" - fogalmazott a vezetőedő.

Az elődöntőbeli ellenfélről így vélekedett: „A címvédővel játszunk, egy kiváló csapattal, azonban ez a nemzetközi kupa, amely másabb lesz, mint a bajnoki. Nem az dönt majd, hogy ki, mit gondol magáról, hanem az, hogy ki, mit nyújt a két felvonás során.”

Bachner András klubelnök arról beszélt, hogy harmadik elsőosztályú évükben érték el ezt a nagy sikert, s bízik abban, hogy tudnak még minderre rátenni: „Büszke vagyok a csapatra, de az egész klubra, a háttéremberekre is, akiknek a munkája ugyanúgy benne van mindebben. Szeretném megköszönni a támogatást fő szponzorunknak, a PannErgy Zrt-nek, Miskolc város önkormányzatának, illetve a Szerencsejáték Zrt-nek, bízunk abban, hogy a jövőben is megmarad valamennyiük támogatása."

A csapatkapitány, Sasa Misics az alábbiakat mondta: „A legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél. A Ferencvárosnak nagyobb sansza van, de nem tesszük ki a fehér zászlót velük szemben sem. A döntőről álmodunk, az nem tilos... Megteszünk majd mindent azért, hogy a klubot, a várost méltóképpen képviseljük.”

Az MVLC-nél december 13. és 27. között szabadságukat töltik a játékosok, majd a magyar mag edzéseken vesz részt december 27-30. között. A közös felkészülés az új évben január 2-án kezdődik, a miskolciak többek között együtt dolgoznak majd a német Spandauval is.
Vízilabda hírek
euro kupa
miskolc