cover image
Egyéb

„Kiváló sportemberek, de még kiválóbb emberek”

2017. december 10. 21:01

Benczur Márton érhetően dicsérte meg játékosait, egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, akinek köze volt az UVSE újabb sikeréhez. Kollégája, Mihók Attila a Dunaújváros tartásáról, és a balszerencsés ötméteresekről beszélt. Visszhangok a női kupadöntő után.

Mint beszámoltunk róla, a WATERPOLO.HU Női Magyar Kupa döntőjében hatalmas csatában, 10–10-es döntetlen után ötméteresekkel 4–2-re legyőzte az UVSE a Dunaújvárost, így zsinórban negyedszer hódította el a trófeát.

A mérkőzés és az éremátadás után, illetve a 26. születésnapját ünneplő Keszthelyi Rita felköszöntése után a vezetőedzők és a főszereplők így nyilatkoztak:

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője: „Nagyon büszke vagyok! Meg kell említenem az orvosunkat, dr. Buday Zoltánt, a masszőrünket, Almási-Szabó Marcellát, az erőnléti edzőnket, Ágó Renátát, valamint a másodedzőt, Ábel Zoltánt. Velük együtt és a játékosokkal együtt teljes ez a csapat. Ezen kívül ki kell emelnem – már csak azért is, mert kiváló barátom, nagyon szeretem és felnézek rá – Áts Bertalant, akitől rengeteget tanultam az elmúlt években. Többek között azt, hogy miként kell egy ilyen kupadöntőt kezelni, és ahogy a példa mutatja, talán abból is valamit, hogy miként tudunk nyerni ilyen szituációban. Szeretném megköszönni az egyesület vezetőségének, hogy engem tisztelt meg ezzel a feladattal, és nagyon örülök, hogy a Berci vezetésével felépített munkát nem rontottam el. És szándékosan hagytam a végére a csapatomat, a játékosaimat, akik tudják, hogy elfogult vagyok velük, mert nagyon szeretem őket. Ezúton is üzenem nekik, hogy ezzel ne éljenek vissza. Nagyon köszönöm nekik ezt az élményt, és nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy az edzőjük lehetek. Kiváló sportemberek, de még kiválóbb emberek.”

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője: „Végig hátrányban játszottunk, az utolsó negyedben visszahoztuk az esélyt. Volt tartás a csapatban. Sajnos az ötméteres párbajnál a szokásos módon megint alulmaradtunk, amire nem érzem, hogy ennél jobban tudunk készülni.”

Tóth Ildikó, az UVSE centere: „Azt gondolom, hogy jobbak voltunk, mint az ellenfelünk, ezt az eredmény nem tükrözte. Mondanám, hogy igazságos döntetlen született, de én inkább a végeredményt mondanám, hogy az az igazságos végeredmény. Nincs mit magyarázni, nyertünk, nagyon boldog vagyok, és úgy érzem ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni.”

Csabai Dóra, az UVSE csapatkapitánya: „Nagyon örülök, hogy nyertünk, nagyon nagy dolog két nap alatt két ötméteres párbajt megnyerni – ez a csapat erejét is mutatja. Nagyon elfáradtunk, de nagyon boldogak vagyunk.”

Gangl Edina, az UVSE kapusa: „Örülök, hogy egy hét csak hét napból áll, és nincs több mérkőzésünk a héten… Nagyon izgalmas volt végig. Megkérdezték tőlem, hogy hova is teszem ezt az érmet a pályafutásom során – nos, nem tudom, nem emlékszem, hogy ennyire nehezen mikor szereztünk utoljára érmet, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Örülök, hogy a nehézségek, hullámvölgyek ellenére is sikerült behúznunk ezt a mérkőzést. Nagyon jó ellenfelekkel játszottunk, ez a jövőt tekintve nagyon jó a magyar vízilabdának, nem csak klubszinten, hanem a válogatottnak is."

Szücs Gabriella, az UVSE védője: „Két nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Iszonyatosan örülünk ennek a kupagyőzelemnek, ahogy az elmúlt években is mindig. Ezért jöttünk, és úgy gondolom, hogy végig vezettünk, végig tudtuk vinni, amit szerettünk volna. Az, hogy ötméteresek lettek a végén, külön pikáns, izgalmas tényező volt. Teljesítettük a célt, így szeretnénk tovább menetelni. Van már annyi rutinunk, hogy az ötmétereseknél is fejben mindenki ott van, amikor olyan meccseket játszunk, hogy ez benne van a pakliban, akkor tudatosan készülünk, edzésen is ötmétereseket lövünk, semmi nem érhet bennünket váratlanul."

WATERPOLO.HU Női Magyar Kupa, Döntő
UVSE–DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS 10–10 (3–1, 4–4, 3–3, 0–2) – ötméteresekkel 4–2
Komjádi-uszoda, vezette: Berki A., Fodor R.
UVSE:
Gangl – Parkes 2, Szücs G. 1, Keszthelyi 1, Sevenich 2, Tóth I. 1, Csabai 2. Csere: Mucsy 1, Pap Méda, Gyárfás, Kiss E.,, Takács V., Pap Mónika. Vezetőedző: Benczur Márton
DUNAÚJVÁROS: Aarts – Szilágyi 4, Gursatti, Horváth B. 2, Garda 3, Ziegler, Vályi F. Csere: Luka, Mahieu, Huszti, Vályi V .1, Brezovszki, Mchunu, Kiss A. (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
uvse
dunaújváros
női Magyar Kupa