cover image
Egyéb

Elődöntős a Miskolc és az FTC is!

2017. december 9. 17:19

Mindkét magyar együttes bejutott a legjobb négy közé a Férfi Euro Kupában: a borsodiak a Volgográd otthonában őriztek meg egy gólt a hazai négyből, míg a címvédő fővárosiak a kazanyi nyolcgólos siker után otthon hárommal nyertek.

Igyekezett a Miskolc semmit sem a véletlenre bízni: az első negyedben kétszer is vezetett (Vadovics Viktor és Alex Bowen talált be), így hiába egyenlített a Volgográd, az idegenben összeszedett négygólos hátrányát nem tudta faragni. A második negyedben is stabilan pólózott Sike József együttese, Halek Márton, Szasa Misics és Bowen is beköszönt, így annak ellenére nem volt gond, hogy hátul azért nem ment minden zökkenőmentesen, és a hazaiak négyet vágtak.

Térfélcsere után akadt némi izgalom, Agarkov és Khalturin gólja után 8–5 állt a táblán, azaz összesítésben egy gólra megközelítette a borsodiakat a volgográdi alakulat, ám Misics hamar lehűtötte a hazai kedélyeket, akciógóljával szépített a Miskolc. Sőt miután Vadovics balja is villant egyet, 8–7-tel menetek a felek az utolsó negyedre.

Ebben is jól tartotta magát a magyar együttes, hátul igyekezett stabil maradni, így nem tudott közelebb férkőzni orosz riválisa. Agarkov 3:55-tel a vége előtt szerzett gólt, majd 27-tel a vége előtt újabbat, némi izgalmat csempészve a meccsbe. A Miskolc azonban nem engedte ki a kezéből a minimális előnyét, „lenyelte” a labdát, s végül újonc nemzetközi kupaindulóként 19–18-as összesítéssel bejutott az elődöntőbe!

„Összességében kézben tartottuk a mérkőzést, csak egyszer vezettek három gól úgy, hogy bajba kerülhettünk volna, de amikor elléptek, rögtön mi is betaláltunk. Ha a sikeres angol nyelvvizsgához hetven pont szükséges, akkor a Miskolc ezúttal hetvenegyet ért el, amely első nemzetközi kupaszereplésünk során elődöntőt jelent. Kiemelném Vadovics Viktort, aki az első meccsen nem játszott, most viszont kipontozta a nekünk az akkor nekünk öt gólt lövő Khalturint, s két gólt is szerzett” – értékelt Sike József vezetőedző.

Ahol összepárosíthatják akár az FTC-vel is. A címvédő ugyanis a kazanyi nyolcgólos győzelem után odahaza Szirányi Balázs duplájával vett rajtot, s végig nyugodtan, magabiztosan, néha takaréklángon pólózva (Madaras Norbert négy gólig jutott) győzött 12–9-re.

„Örülök, hogy sikerült itthon is nyernünk. Ha a meccs egészét nézem, sokkal jobban indultunk, mint zártunk. Koncentráltan kezdtünk, jól játszottunk, aztán voltak olyan hibák, amelyeket a múltban is elkövettünk, hasonlított az itthoni, Miskolc elleni meccsre. Hagytunk bent támadásban is gólokat, és ajándékoztunk védekezésben úgy hármat-négyet. Az ilyen meccseken mentálisan nehéz igazán odaállni, ebből fakadhattak a hibák, ráadásul a Kazany jó csapat, bizonyítani is akart. Német Toni rosszul lett a meccsen, beteg volt korábban, bízunk benne, hogy csak sokat kivett belőle a mérkőzés, főleg centerben, és fizikális okokra vezethető vissza az állapota – természetesen visszük kórházba, és kivizsgáljuk, mi volt a baj” – értékelt Varga Zsolt vezetőedző.

Mindez azt jelenti, hogy mindkét magyar együttes bejutott a négy közé a sorozatban!

Férfi Euro Kupa, negyeddöntő. 2. mérkőzés
Spartak Volgograd (orosz)–PannErgy-Miskolc 10–7 (2–2, 4–3, 2–2, 2–0)
Gólszerzők:
Yurchik 3, Agarkov 3, Melentev, Ashaev, Khalturin, Shaikhutdinov, ill. Bowen 2, Vadovics 2, Misics 2, Halek
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Miskolc, 19–18-as összesítéssel

FTC-PQS Waterpolo–Sintez Kazan (orosz) 12–9 (4–3, 2–0, 3–2, 3–4)
Gólszerzők:
Madaras 4, Szirányi 2, Varga Dénes 2, Jaksics 2, Sedlmayer, Jansik Sz., ill. Zinnatullin 2, Klikovac 2, Ryzhov-Alenichev 2, Fatahutdinov, Stepanyk, Giniyatov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: FTC, kettős győzelemmel

CN Marseille (francia)–Jadran Split (horvát) 7–5 - Továbbjutott: CN Marseille, kettős győzelemmel
SM Verona (olasz)–Crvena Zvezda (szerb), 15–8 - Továbbjutott: SM Verona, kettős győzelemmel
Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
ftc
fradi
miskolc