cover image
Egyéb

Megint jó volt a KSI, de a Vasas nyert

2013. október 5. 14:05

Az OB I. szombat délelőtti mérkőzésén 11-7-re nyert a TEVA-Vasas a KSI ellen. Jól küzdött a meglepetéscsapat.

Tényleg nincsenek könnyű helyzetben a játékvezetők. A meccs után a Margit-híd felé sétálva egy srác éppen arról értekezett valakivel telefonon a 26-os busz megállójában, hogy elfújták a meccset. A lelátón is gyakran érte kritika a dr. Marosvári-Pásztor duót, akik némely hangos bekiabálás szerint „főszereplők szerettek volna lenni”.

Kétségtelen, hogy a harmadik negyedben voltak oda-vissza véleményes ítéletei a párosnak, az edzők részéről is jött a „Ne vicceljetek már!” (és egy esetben egy cifrább megjegyzés is), de mivel a találkozó végén egyik tréner sem fogta másra a történteket, nem éreztük befolyásoló tényezőnek a játékvezetői tevékenységet.

Sokakat vonzott a meccs a Széchy-uszodába, talán a napsütés is közrejátszott ebben. No, meg az, hogy sokan meglepetésszagot éreztek, hiszen a KSI nemrég legyőzte a Fradit, és korábban a BVSC-t is, így a középmezőnyben foglalt helyet az újonc. A Vasas pedig nem volt nagy formában, 6-6-ot játszott a Ferencváros elleni elhalasztott meccsen, majd kikapott 11-10-re a Pécstől a Komjádiban.

Mindenképp pozitívumként hatott a piros-kékekre, hogy játszhatott Katonás Gergely, először az idei szezonban.

„Komolyan mondom, mintha most tanulnátok vízilabdázni” – ezt Földi László mondta a csapatnak a második negyed elején, amikor a Vasas 3-3-ra egyenlített. Ekkor még tapadt a KSI, de Német Toni góljával 4-4-gyel jött a nagyszünet. Izgalmas volt tehát az első két negyed, a harmadik viszont 4-0-s Vasas-rohammal indult, igaz, két esetben is szinte már gólból jött ki a labda az ellenoldalon, peches volt a Horváth-csapat. 6-5 helyett 7-4, 7-5 helyett 8-4, nem mindegy.

Kardos Gergely szombaton is remekül védett, még ötméterest is hárított, nem rajta múlt a végül négygólosra hízó vereség. Hanem azon, hogy a Vasas összeszedte magát, és a harmadik negyedben akkora előnyt épített fel, amit már művészet lett volna lerombolni.

A meccset a helyszínen nézte meg Horkai György, az utánpólás-válogatottak kapitánya, így értékelte a látottakat:

„Eljött az az idő, amikor a KSI-t komolyan kell venni a csapatoknak, mert jól játszanak. Nincs nagy tét és felelősség rajtuk, ügyes játékosaik vannak, mennek előre, kihasználják az új szabályok adta lehetőségeket. Én is ezért jöttem most, ezt figyelgettem, ez a második meccsem, kíváncsi vagyok, hogyan alkalmazzák és a csapatok hogyan reagálnak a változásokra. Egyértelmű, hogy gyorsabb lett a játék, a KSI-nek ez előnyt jelent, ellentétben az erős felépítésű centerekkel” – mondta a kapitány, aki külön is megdicsérte Kardos Gergely teljesítményét.

„Gratulálok, Janika” – szólt oda Szívós István Horváth Jánosnak a meccs végeztével. Lehetett is.

„Két negyedik maximálisan meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, aztán nagy egyéni hibákból elment a Vasas, három perc alatt négy góllal. Utána csak kapaszkodtunk az eredmény után. Reálisan értékelve, a Vasas jobb csapat, mint a miénk, úgyhogy elégedett vagyok alapvetően. Bravúr kellett volna a pontszerzéshez, ma ez nem volt benne a csapatban. Jövő héten a Honvéd ellen játszunk, amely szintén erősebb alakulat, de megpróbálunk felnőni a feladathoz” – összegzett Horváth János.

Földi Lászlótól csak annyit kérdeztünk: nehéz volt?

„Mi számít nehéznek? Küzdöttünk, leginkább saját magunkkal, és ezzel nem becsülöm le a KSI-t, sőt. Nagyon jól és okosan kihasználták azokat a lehetőségeket, amelyeket vagy ők harcoltak ki maguknak, vagy mi ajándékoztunk nekik. Egy idő után kevesebbet hibáztunk, így alakulhatott ki egy sima mérkőzés. Legközelebb a Kaposvár ellen játszunk. Arra van szükségünk, hogy ezeket a meccseket stabilan hozzuk, mert csak akkor van esélyünk az erősebb csapatok helyzetét megnehezíteni. Ez azért szükséges, mert mindig kell plusz motivációt a srácok elé állítani, csak így tudnak fejlődni.”

Eredmény – OB I.-es bajnokság, 4. forduló:

KSI SE – TEVA-Vasas 7-11 (2-3, 2-1, 2-5, 1-2)

KSI: Kardos – dr. Hangody Gy. 2, Fejős, Vereczkey, Kovács G., Somlai, dr. Hangody L. 1. Cserék: Szedmák, Miklós 1, Albert, Kalanovics 3, Márkus. Vezetőedző: Horváth János

Vasas: Barabás – Brguljan 2, Csapó 1, Fazekas, Angyal 3, Takács 1, dr. Steinmetz Á. 3. Cserék: Katonás, Sedlmayer, Manhercz Á., Hőna, Manhercz K., Német 1. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 4/12, illetve 3/10
Ötméteresek: 0/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Vereczkey (25.)
A kapusok mutatója: Kardos (9/20, 45%), illetve Barabás (8/15, 53%)
Vízilabda hírek