cover image
Egyéb

Váratlan szolnoki vereség Berlinben

2017. november 29. 20:45

A Bajnokok Ligája B-csoportjában a Spandau Baksa László kiváló teljesítményére alapozva 10–9-re legyőzte a címvédőt.

Pontosan úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, hiszen a Szolnok magabiztos játékkal, Zalánki Gergő duplájával és Andrija Prlainovics góljával azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A berliniek azonban a korábban a szolnokiaknál is légióskodó, jól ismert Negrean vezérletével nem adták könnyen magukat, sőt minden támadásuk veszélyt rejtett, sorra lőtték góljaikat. Így 5–4-re megnyerték a nyitó negyedet, ami bizony számukra nagy szó, elvégre ritkán lő egy csapat ötöt a Szolnoknak, Nagy Viktornak egy negyedben.

Sőt Negrean góljával a második menetben már 6–4-re vezetett a kapujában Baksa Lászlóval kiálló Spandau, amire képes volt reagálni Cseh Sándor együttese: Aaron Younger, Milan Alekszics és Bátori Bence volt eredményes, miközben hátul szorosabbra vette a figurát a csapat.

A német együttes azonban, ha mondhatjuk, megérezte a vérszagot, fordulás után is felvette a versenyt a címvédővel, ismét átvette a vezetést. Bizony, Milos Csuk gólja 13 másodperccel a harmadik vége előtt az egyenlítéshez kellett.

A záró negyedben Mateo Csuk góljával ismét vezetett a Spandau, sőt többször volt lehetősége a plusz kettőhöz is, azaz meleg volt a pite. Baksa elsőrangúan védte a hazaiak kapuját, emberhátrányban is hatalmasakat védett, úgy tűnt, szép lassan elbizonytalanította a szolnoki pólósokat – igaz, a túloldalon Nagy Viktor is igyekezett stabilitást adni.

Zalánki bombája 45 másodperccel a vége előtt a 9–9-et jelentette, de erre is volt válasza a feltüzelt állapotban lévő német együttesnek: 23 másodperccel a vége előtt Mateo Csuk szerzett pazar akciógólt. A maradék időben megpróbált persze egyenlíteni a Szolnok, ám Baksa magabiztosan védett, így a Spandau nyert, igazolva erejét és azt, hogy bizony számolni kell vele a továbbiakban is. Persze akkor is meglepetés ez az eredmény…

"Nyilván nagyon rossz érzés kikapni, hirtelen nem is emlékszem rá, mikor veszítettünk legutóbb, ugyanakkor a vereségekből lehet tanulni. Hosszú még az idény, ám nekem és a játékosaimnak is meg kell állnunk egy pillanatra és szépen újra felépíteni mindent. Elismerésem a Spandaunak, nagyon harcos volt, megérdemelte a győzelmet" – érékelt Cseh Sándor vezetőedző.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló
B-csoport
Spandau 04 Berlin (német)–Szolnoki Dózsa 10–9 (5–4, 1–3, 2–1, 2–1)
Gólszerzők:
Mateo Csuk 3, Negrean 2, Dedovics 2, Stamm, Reibel, Restovics, ill. Zalánki 3, Bátori, Alekszics, Younger, Prlainovics, Milos Csuk, Kis G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–ZF-Eger 4–4
Pro Recco (olasz)–Steaua Bucuresti (román) 15–6

Kedden játszották
CN Sabadell (spanyol)–AZC Alphen (holland) 12–10

Az állás
1. Recco 9
2. Jadran Hercegnovi 7
3. Szolnok 6 (40–18)
4. Spandau 6 (26–28)
5. Eger 4
6. Sabadell 3 (25–37)
7. Steaua 0 (12–38)
8. Alphen 0 (18–45)
Vízilabda hírek
szolnok
bl
Bajnokok Ligája