cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: pécsi és tatabányai siker

2017. november 29. 20:30

Élvonalbeli csapataink két mérkőzést is vívtak ma este az E.ON Férfibajnokságban, mindkettőt a B-csoportban. A hazai medencében debütáló Szeged a Tatabányát fogadta a felújított újszegedi sportuszodában, a Honvéd tokiói túrája miatt a hetedik fordulóból elhalasztott, Pécs elleni rangadót pedig ezúttal pótolták a felek.


Amennyiben nyer a Honvéd Mecsekalján, úgy nyolc pontra meglép az őt üldöző mezőnytől - szólhatott volna a fáma így is, azonban meglepetésre Lukács Gergely csapata otthon tartotta a három pontot. A házigazda pécsiek már az első nyolc percben elhúztak kettővel (2-0), míg a második negyed már szorosabb játékot hozott. A nagyszünet előtti hajrában Szivós Márton akciógóljával egyre zárkózott a Honvéd, azonban egy másodperccel a félidő előtt Lajkó Márton fórból még tüzelt egyet, 5-3. A folytatásban a vendéglátók szép lassan tovább növelték az előnyt - öt is volt közte, miközben a fővárosiaknak mindössze a szépítésre futotta, sikerével pedig a Pécs két pontra megközelítette ellenfelét, de ott van a sarkukban ugyancsak 10 egységgel a Tatabánya is!

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 7. forduló
B-csoport
PVSK-Mecsek Füszért-RacioNet-Honvéd 9-5 (2-0, 3-3, 1-1, 3-1)
Gólszerzők:
Csacsovszky A. 2, Lajkó M. M. 2, Szatmári K. 2, Opacak 2, Chilkó, ill. Szivós M. 2, Manhercz Á. 2, Simon R. Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A ContiTech Szeged együttese több fordulónyi vendégeskedés után végre hazai környezetben csobbanhatott medencébe, véget értek ugyanis az újszegedi sportuszoda felújítási munkálatai - immáron modernebb körülmények között, tágasabb nézőtér előtt játszhatott Varga Péter legénysége. A Tisza-partiak a szezonnyitón rendkívül szoros meccset vívtak a Tatabányával - 6-3-ra elhúzott a Szeged, ám a negyedik negyedre kijött a rutin, és a bányászok 9-6-ra fordítottak az alaposan megfiatalított vendégek ellen. Hasonlóan szoros találkozót láthatott ezúttal a szegedi közönség is, a harmadik etap hajrájában 4-4-es döntetlen állt az eredményjelzőn, és akárcsak októberben, most is az utolsó felvonás döntött, méghozzá a dunántúliak javára. Zantleitner Tamás tanítványai megszerezték a harmadik győzelmüket, a Szeged pedig továbbra is nyeretlen. 
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 8. forduló
B-csoport
ContiTech-Szeged–Tatabánya 5-7 (1-2, 2-2, 1-0, 1-3)
Gólszerzők:
Korbán R. 2, Farkas K., Baróthy M., Irmes M., ill. Kalanovics B. 2, Szentesi Á. 2, Francsics D. 2, Szabó B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás
1. ZF-Eger 24 pont (8 mérkőzés)
2. A-HÍD OSC Újbuda 15 (7)
3. PannErgy-Miskolci Vízilabda Club 15 (8)
4. RacioNet Honvéd 12 (7)
5. PVSK-Mecsek Füszért 10 (8)
6. Tatabánya 10 (8)
7. Metalcom Szentes 6 (8)
8. ContiTech Szeged 0 (8)
 
Vízilabda hírek