cover image
Egyéb

Eger: döntetlen Montenegróban

2017. november 29. 19:44

A Bajnokok Ligája B-csoportjában Dabrowski Norbert csapata a Jadran Hercegnovi otthonában végzett 4–4-re.

Ahogy tippelni lehetett, felettébb küzdelmes, rendkívül nehéz meccset vívott az Eger Montenegróban. Dabrowski Norbert csapata az első negyedben egyáltalán nem találta a rést a Jadran védőfalán, a centerek sem tudtak úgy igazán beállni, ráadásul Kandics kapus is magabiztosan szedte le a feléje menő labdákat. Így nagyon kellett a hátsó stabilitás, amelyet elsősorban Braniszlav Mitrovics adott: a szerb kapus hét lövést is védett, köztük nem egyet nagy bravúrral. Egyedül a hetedik percben Spaics centerakciója ellen nem tudott mit kezdeni, igaz, ez elsősorban talán Angyal Dániel dolga lett volna, ám nem járt sikerrel.

A második negyedben már szorosabb volt az egri retesz, ritkábban kerültek jó helyzetbe a hazaiak – még emberelőnyben sem, ami jól mutatta az egriek védekezését. Elől Angelos Vlachopoulos pattintása járt eredménnyel, majd Sztrahinja Rasovics ötöse ért vezetést.

Fordulás után folytatódott az öldöklő küzdelem, a fizikai harc, itt-ott aprították egymást rendesen a párok, szenvedtek is rendesen a centerek. A nagy hirigben Draskovics hibázott, nem ment ki egy kiállítás után, a jogos ötöst Hosnyánszky Norbert értékesítette, 3–1-re vezetett az Eger. Ukropina azonban gyorsan reagált, balkezes villant egyet, majd Radovics egyenlített. Mindkét együttesnek volt lehetősége magához ragadni a kezdeményezést, ám fórokban is hibáztak – emeljük ki, a két kapus továbbra is magabiztos volt a kapuban.

A záró menetben Merkulov bombája akadt be középről, amire Hosnyánszky válaszolt hasonlóan nagy góllal, amúgy pedig hiába gyürkőztek az urak. Mindkét csapatnak volt lehetősége megnyerni a mérkőzést, de hiába az időkérések, az emberelőnyök, több gól nem született, így 4–4-gyel megosztoztak a felek a pontokon.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, kevés ítélettel, inkább hasonlított az egész pankrációra, mint pólóra. Örülök annak, hogy nem kaptunk ki idegenben, pláne, hogy látom, miként alakul a többi eredmény. Hiába, ez a Bajnokok Ligája, itt semmit sem adnak ingyen. Két éve is döntetlent játszottunk ellenük, adva van a recept, a hazai mérkőzéseken nyerni kell, és akkor értékes lesz az idegenbeli pontszerzés. Összességében nem lehetek elégedetlen a mérkőzéssel" – értékelt Dabrowski Norbert vezetőedző.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló
B-csoport
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–ZF-Eger 4–4 (1–0, 0–2, 2–1, 1–1)
Gólszerzők:
Spaics, Ukropina, Radovics, Merkulov, ill. Hosnyánszky 2, Vlachopoulos, Rasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Spandau 04 Berlin (német)–Szolnoki Dózsa 10–9
Pro Recco (olasz)–Steaua Bucuresti (román) 15–6

Kedden játszották
CN Sabadell (spanyol)–AZC Alphen (holland) 12–10

Az állás
1. Recco 9
2. Jadran Hercegnovi 7
3. Szolnok 6 (40–18)
4. Spandau 6 (26–28)
5. Eger 4
6. Sabadell 3 (25–37)
7. Steaua 0 (12–38)
8. Alphen 0 (18–45)
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
bl