cover image
Egyéb

Bíró Attila és a női Universiade-csapat díja

2017. november 27. 15:12

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az „Év Egyetemi Sportolója” hagyományos díjátadó ünnepségén díjat kapott az Universiade-n ezüstérmet szerzett női pólócsapat és Bíró Attila szövetségi kapitány.

Az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehetik át, akik a 2017-es évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a Siketlimpián arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán és az Universiadén az első három helyen végeztek. A rendezvényen felszólalt dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) sportért felelős államtitkára, Fábián László a MOB sportigazgatója, Dr. Zsiga Marcell a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója és prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

Díjat kapott azt Universiade-n ezüstérmet szerzett női válogatott, illetve mint az egyetlen csapatsportban érmes válogatott kapitánya, Bíró Attila.

birgedij2.jpgAz ezüstérmes, díjazott magyar csapat: Bolonyai Flóra, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Kiss Alexandra, Kövesdi Vivien, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Menczinger Kata, Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Vályi Fanni, Ziegler Diána. (A díj átvételekor mérkőzés-elfoglaltságok miatt nem tudott a teljes csapat ott lenni.)
Vízilabda hírek
díj
universiade
Bíró Attila