cover image
Egyéb

Szolnok, Eger, OSC, FTC – ők csatáznak a kupaaranyért!

2017. november 26. 20:20

A BENU Férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóján sem történt meglepetés, az esélyesek jutottak a jövő heti négyes döntőbe (december 2–3., Komjádi-uszoda). Az elődöntő sorsolását hétfőn délben rendezik. A négyes döntőre a tex.hu portálon lehet jegyet váltani!

Vasárnap este véget értek a BENU Férfi Magyar Kupa péntektől zajló negyeddöntői, ahol a Honvédnak, a Kaposvárnak, és a Vasasnak sem sikerült a bravúr a három Bajnokok Ligájában vitézkedő trió (Szolnok, Eger, OSC) ellen, míg a két Euro Kupa-negyeddöntős csapatunk párharcát ugyancsak az esélyesebb Ferencváros együttese nyerte a Miskolccal szemben.

A napokban Japánból hazatérő Honvédot ezúttal alaposan megszórta a Szolnok. Cseh Sándor tanítványai 21-szer voltak eredményesek, míg Vad Lajos legénysége mindössze hatszor talált be a hazaiak kapujába. A címvédő Tisza-partiak magabiztosan kvalifikálták magukat a jövő heti négyes döntőbe.

Akárcsak a Fradi, aki ezúttal Miskolcon aratott győzelmet. A borsodiak pénteken a Népligetben szorosabb mérkőzést vívtak a szintén Euro Kupa-negyeddöntős zöld-fehérekkel, a vasárnap délutáni visszavágó végére azonban elfáradt Sike József csapata, Bowenék egyre kevésbé bírták tartani a lépést a vendégekkel szemben.
 
Könnyedén vette az akadályt az Eger is, a négy-négy találatig jutó, ifjú Biros Barnabás valamint a görög Vlachopoulos vezérletével a házigazdák gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát (10-1).
 
Záporoztak a gólok a Kondorosi úton is, a Szolnokhoz és az Egerhez hasonlóan az OSC szintén hazai medencében zárta a negyeddöntő küzdelmeit. Petik Attila alakulata 9-1-es vezetésnél fordult a nagyszünetben, a második félidőt pedig 10-2-re, míg a meccset 19-3 arányban nyerte meg.

BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő
2. mérkőzés

Szolnoki Dózsa–Racionet-Honvéd 21-6 (6-2, 3-1, 7-1, 5-2)
Gólszerzők: Mezei T. 4, Younger 4, Jansik D. 3, Csuk 3, Bátori B. 2, Zalánki G. 2, Kis G., Aleksics, Prlainovic, ill. Borsós E., Simon R. Zs., Illés S., Gyárfás T., Irmes P., Balakirev.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Szolnok (kettős győzelemmel)

PannErgy-Miskolci VLC–FTC-PQS Waterpolo 6-13 (2-3, 1-3, 1-3, 2-4)
Gólszerzők:
 Bowen 3, Halek M., Nagy Á., Milicics, ill. Vámos M. 3, Mitrovics 3, Manhercz K. 2, Varga Dénes 2, Sedlmayer T., Nikics, Szirányi B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: FTC (kettős győzelemmel)

ZF-Eger–Kaposvári VK 21-5 (6-1, 4-0, 5-1, 6-3)
Gólszerzők: Biros B. 4, Vlachopoulos 4, Bedő K. 3, Kovács G. 3, Lőrincz B. 2, Angyal D. 2, Kürti D. P. 2, Rasovics, ill. Sántavy, Dobos D., Juhász-Szelei, Kovács O., Lukács Á. B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Eger (kettős győzelemmel)

A-Híd-OSC-Újbuda–VasasPlaket 19-3 (5-1, 4-0, 6-1, 4-1) 
Gólszerzők: 
Ubovics 5, Szabó B. 3, Bundschuh E. 2, Erdélyi B. 2, Tóth M. 2, Brguljan 2, Juhász Zs., Gór Nagy, Randelovics, ill. Bencz R., Burián G., Steinmetz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: OSC (kettős győzelemmel)

A négyes döntő sorsolását november 27-én, hétfőn 12:00 órakor tartják. Majd jöhet a várva várt két elődöntő december 2-án, illetve a finálé december 3-án a Komjádi-uszodában! Jegyeket 990 forintos áron a tex.hu oldalon lehet váltani. A jegyek szektorokba, nem számozott székekre szólnak, így a helyek elfoglalása majd érkezési sorrendben történik a szektorokban.

BENU Férfi Magyar Kupa
Négyes döntő, 2017. december 2–3., Budapest, Komjádi-uszoda

Elődöntő – december 2., szombat, 16:00 és 17:45
Döntő – december 3., vasárnap, 17:45
Vízilabda hírek