cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: a négyes döntőért csatáznak

2017. november 24. 11:47

FTC–Miskolc, Szolnok–Honvéd, Eger–Kaposvár és OSC–Vasas kétfelvonásos mérkőzések következnek az elődöntőbe jutásért.

Alaposan felgyorsulnak az események a BENU Férfi Magyar Kupában: péntektől vasárnapig a negyeddöntő mérkőzései következnek, jövő hét szombat-vasárnap pedig a négyes döntő a Komjádi-uszodában.

A korábban megtartott sorsoláson kiderült, hogy a három Bajnokok Ligájában vitézkedő csapata, a Szolnok, az Eger és az OSC elkerülte egymást – avagy a Honvéd, Kaposvár, Vasas trióra vár azon nemes feladat, hogy megszorongassák a nagyokat, esetleg legyőzzék – ehhez azért nem kis bravúr szükségeltetne.

A negyedik párban a két Euro Kupa-negyeddöntős csapatunk, az FTC és a Miskolc csap össze egymással, a párharc első felvonását ma estre 20:15-től rendezik a Népligetben.

„Hosszú idő után előttünk a lehetőség a négy közé jutásra a kupában, ezzel mindenképpen élni szeretnénk. Egy nyolcnegyedes párharc vár ránk, ezért fontos, hogy itthon egy határozott játékkal kezdjünk. A Miskolc jó csapat, nemzetközi porondon is jól teljesít. A szezonban mutatott játékuk alapján elsősorban Bowen és Misic semlegesítése a feladat. A Szolnok meccsek mutatták meg, hogy kell még magunkon dolgozni és a hibáinkat kijavítani. Azt várom magunktól, hogy ezekben a kérdésekben lépjünk előre mindenképpen”
– nyilatkozta Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője a klub honlapján.

A miskolciak a fiatal balkezest, Vadovics Viktort szólaltatták meg:

BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő
A program
1. mérkőzések
2017. november 24., péntek

FTC-PQS Waterpolo–PannErgy-Miskolci VLC, 20:15
2017. november 25., szombat
Kaposvári VK–ZF-Eger, 16:00
VasasPlaket–A-Híd-OSC-Újbuda, 18:00
Racionet-Honvéd–Szolnoki Dózsa, 19:00
2. mérkőzések
2017. november 26., vasárnap

Szolnoki Dózsa– Racionet-Honvéd, 16:00
PannErgy-Miskolci VLC– FTC-PQS Waterpolo, 16:00
ZF-Eger–Kaposvári VK, 18:00
A-Híd-OSC-Újbuda– VasasPlaket, 19:00

A páros meccsek győztesei kerülnek a négyes döntőbe, amelynek sorsolását november 27-én, hétfőn 12:00 órakor tartják. Majd jöhet a várva várt két elődöntő december 2-án, illetve a finálé december 3-án a Komjádi-uszodában! Jegyeket 990 forintos áron a tex.hu oldalon lehet váltani. A jegyek szektorokba, nem számozott székekre szólnak, így a helyek elfoglalása majd érkezési sorrendben történik a szektorokban.
BENU Férfi Magyar Kupa
Négyes döntő, 2017. december 2–3., Budapest, Komjádi-uszoda

Elődöntő – december 2., szombat, 16:00 és 17:45
Döntő – december 3., vasárnap, 17:45
Vízilabda hírek
BENU
magyar kupa