cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: tovább menetel az Eger

2017. november 22. 20:42

Dabrowski Norbert csapata nyolcadik bajnokiját is megnyerte, ezúttal a Szentest múlta felül. A Miskolc a Pécs ellen győzött.

Tekintettel arra, hogy Pécsen alaposan megszenvedett az 1. fordulóban a Miskolc, és nagy nehézségek árán győzött 9–8-ra, ezúttal nem bízta a véletlenre a dolgot. Sike József csapata – amely közben a kupanegyeddöntő mellett a Volgográd elleni Euro Kupa-negyeddöntő visszavágóra is készül – azonnal magához ragadta a kezdeményezést, Szasa Misics két, Alex Bowen és Vadovics Viktor egy-egy góljával 4–1-es első negyeddel kezdett. A második menetben Lukács Gergely együttese nem kis tartásról tanúbizonyosságot téve, védekezését stabilizálva közelebb férkőzött, ám fordulás után Nagy Ádám és Milos Milicsis emelkedett ki Misics mellett, és végül előnyét biztosan őrizve 10–6-ra nyert a házigazda.

„Sokkal többet készülhettünk a mérkőzésre, mint az idény elején, és ez meg is látszott kiváló védőmunkánkon. A támadójátékban viszont van javítanivaló, hiszen rengeteg helyeztet hagytunk ki, büntetőket hibáztunk, és hiába lőttünk huszonháromszor kapura, ez csak tíz gólra volt elegendő. Erősebb az állományunk, így győzelmünk nem forgott veszélyben” – értékelt Sike József, a Miskolc vezetőedzője.

„Gratulálok a miskolciaknak, akik a játék minden elemében felülmúltak bennünket. A találkozó már az első negyed után eldőlt, ekkor sok hibát követtünk el, és ezeket kíméletlenül kihasználták a hazaiak. A folytatásban sok mindennel próbálkoztunk, de nem volt esélyünk a felzárkózásra. Fájó ez a vereség számomra, ugyanis éles mérkőzésen szorosabb végeredményt reméltem” – fogalmazott Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője.

A Bitskey-uszodában Igor Vishnyakov és Pellei Frank góljával 2–0-val kezdett a Szentes, ám már a 11. percben 6–2 állt a táblán. Angelos Vlachopuolos és Hosnyánszky Norbert sem tudott hibázni, az Eger ezáltal fokozatosan nyitott ki nagyobbra az ollót, a végén belefért számára egy döntetlent hozó záró negyed, hiszen így is nyert 17–8-ra, és százszázalékos teljesítménnyel áll az élen.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 8. forduló
B-csoport
PannErgy-Miskolc–PVSK-Mecsek Füszért 10–6 (4–1, 1–2, 3–0, 2–3)
Gólszerzők:
Misics 4, Nagy Á. 2, Milicsics 2, Vadovics, Bowen, ill. Szatmári 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Csaba M., Opacak
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–Metalcom-Szentes 17–8 (3–2, 6–2, 5–1, 3–3)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 4, Vlachopuolos 4, Lőrincz 2, Bedő 2, Rasovics 2, Kovács G., Sári, Avramovics, ill. Vishnyakov 3, Takács J., Nagy M., Pellei F., Pellei K., Kókai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
2017. november 29., szerda

ContiTech-Szeged–Tatabánya, 18:30
2018. január 10., szerda
A-Híd-OSC-Újbuda–RacioNet-Honvéd, 19:30

Az állás
1. Eger 24
2. OSC 15 (7 mérkőzés, 80–42)
3. Miskolc 15 (74–51)
4. Honvéd 12 (6 mérkőzés)
5. Pécs 7 (7 mérkőzés, 55–63)
6. Tatabánya 7 (7 mérkőzés, 46–67)
7. Szentes 6
8. Szeged 0 (7 mérkőzés)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
B-csoport