cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Bedobtuk a fiatalokat a mély vízbe, nem süllyedtek el benne”

2017. november 21. 21:40

A hollandoktól a Világliga európai selejtezőjében 7–6-os vereséget szenvedő női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bíró Attila nem elégedett az eredménnyel, ugyanakkor fiatal csapata helytállt, látja, van mire és kire építeni.

Mint beszámoltunk róla, alaposan megfiatalított női válogatottunk végig szoros mérkőzését vívott Utrechtben, amely csak a végén dőlt el a talán szerencsésebb, kétség kívül összeszokottabb (hát játékosa volt ott a margitszigeti világbajnokságon, tőlünk négy), a 7–6-tal három pontot szerző Hollandia javára.

Az összecsapás után Bíró Attila szövetségi kapitány értékelt honlapunknak: „Azért vagyok kicsit bosszús, mert a végén megvolt az esélyünk az egyenlítésre, ám hibáztunk. Az első két negyedben sajnos kihagytunk sok olyan helyzetet, amelyeket ha értékesítünk, nem azt mondom, hogy megvan a meccs, de jelentőse előnyre tehettünk volna szert. Kár érte. Mindezek ellenére védekezésben, és helyenként támadásban is jól tartottunk magunkat. A harmadik negyedben kicsit megakasztottak minket, komoly birkózásra kényszerültünk, számítottunk is rá.”

Ebben a birkózásban az egyik kapu előtt ötmétereseket, a másiknál hol még faultot sem fújtak, ami a kapitány szerint is sokat számított egy ilyen kiélezett partin, ugyanakkor még véletlen sem szeretné a külső körülményekre fogni a vereséget: „Mondjuk úgy, szerencsésebbek voltak ezúttal a hollandok. Látszott, hogy a fórjainkon még van mit gyakorolni, amúgy játékban nem voltunk gyengébbek náluk, sőt helyenként jobbnak éreztem magunkat. Elégedett nem lehetek, hiszen kikaptunk, de nem is aggódok, mert hasznos tapasztalatszerzés volt. Bedobtuk a fiatalokat a mély vízbe, és nem süllyedtek el benne. Volt szinte mindenkinek jó periódusa és rosszabb is, hullámhegyek, hullámvölgyek, a győzelemhez hiányzott egy-két extra teljesítmény. Nem örülök, hogy két év után legyőzte bennünket, de láttam rajtuk, hogy néha közük sincs a meccshez, ami a csapat érdeme. Dolgozunk tovább, az ilyen mérkőzések sokat segítenek abban, hogy épüljünk, fejlődjünk.”

Folytatás december 19-én az oroszokat 9–8-ra legyőző spanyolok ellen a Hajós-uszodában!

Világliga, nők, európai selejtező, 1. forduló
watch?v=DbRq2I7i-csHollandia–Magyarország 7–6 (1–2, 4–2, 1–2, 1–0)

Utrecht, vezette: Inesta (olasz), Dreval (orosz)

HOLLANDIA: Aarts – Voorvelt, D. Genee 2, van der Sloot 2, A. Genee, van Toorn, Mulder 1, Sevenich, van der Graaf 1, Koolhaas 1, Sleeking, Joustra. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

MAGYARORSZÁG: Kasó – Szilágyi 1, Máthé, Gurisatti 1, Szücs, Farkas T., Parkes 1, Leimeter 1, Kuna, Vályi V. 1, Gyöngyössy, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A másik mérkőzésen
Spanyolország–Oroszország 9–8 (a mérkőzés egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt)

A további menetrend
2. forduló:
2017. december 19., Magyarország–Spanyolország, Oroszország–Hollandia
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország, Hollandia–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország, Hollandia–Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország, Spanyolország–Hollandia
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga