cover image
Egyéb

Szezonnyitó csapatbemutató: Hungerit-Szentesi VK

2013. október 4. 14:09

A hétvégén elrajtol a női OB I.-es bajnokság. Bemutatjuk a csapatokat. Hetedik rész: Hungerit-Szentesi VK.

Nagyon színes csapattal vág neki a szezonnak a Szentes együttese. A korosztályos válogatottak mellett ott van a keretben a rutinos Győri Eszter, és három légióst is szerződtettek, mindannyian egy évre érkeztek. Az angol válogatott center, Peggy Etibiet, a kapás hátsón játszó holland válogatott Sabrina van der Sloot (mindketten ott voltak Barcelonában) és a 18 éves görög kapus, Stefania Terefou az új szerzemény, ő junior világbajnok és bronzérmes is volt hazája válogatottjával.

A csapattól távozott a felnőtt válogatott Miskolczi Kitti, a centerklasszis Anastazija Kotova, Hazel Musgrove és a görög kapus, Stefania Nalmpanti is, maradt viszont az Universiadén ezüstérmes Gémes Alexa, Gundl Diána és Hevesi Anita, a szintén felnőtt bő válogatott kerettag Kövér-Kiss Réka, a junior válogatott Rácz Daniella és az ifi válogatott bő keretének tagja, Tímár Maja és Vida Peggi.

Az edző személye is kuriózum, hiszen Tóth László először foglalkozik női csapattal pályafutása során, ő legutóbb a nagyváradi férficsapatot irányította.
A Szentes a nemzetközi kupaindulást is vállalta, az Euroligában az olasz Catania, a holland Leiden, a görög Vouliagmeni és az angol Manchester és Liverpool lesz az ellenfele a csongrádiaknak, Manchesterben.

Sikeres évaddal emlékezne tehát a Szentes a klub nemrégiben fiatalon elhunyt korábbi legendás játékosára, Sipos Editre.

Vélemény – Tóth László, vezetőedző:

„Nagyjából minden úgy alakult, ahogy terveztük. Kissé későn állt össze a csapat, de ez most így alakult. Kisebb problémáink voltak, például hideg volt a víz, hiszen építik az új szentesi uszodát, de ezeken túl lehetett lépni. Úgy érzem, lassan minden a helyére kerül, fokozatosan összeállunk és az október végi, Magyar Kupa-selejtezőre már megfelelő állapotba kerülünk.

A játékosok motiváltak, szépen és jól dolgoznak, mindent megtesznek, amit kérek tőlük. Előny, hogy az ASI ellen kezdünk, és nem egy nagyon erős csapattal. A cél, hogy a hazai porondon mindkét sorozatban a legjobb négy közé jussunk, és lehetőség szerint érmet szerezzünk ott. A nemzetközi kupában persze nem ilyen egyszerű a helyzet, de szeretnénk ott is helyt állni.


Az, hogy először irányítok női csapatot? Nos, kellemesen csalódtam, ha lehet ilyet mondani. Nagyon jó partnereket találtam a lányokban. Profin dolgoznak, ez egy edzőnek könnyebbség, egyébként pedig nekik is vízilabdát kell oktatni, mint a férfiaknak. Tiszta szívvel küzdenek, ebben bízhatunk is a bajnokság során.”


A Hungerit-Szentesi VK játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Gémes Alexa, Gundl Diána, Hevesi Anita, Sabrina van der Sloot, Peggy Etiebet, Stefania Terefou, Kövér-Kiss Réka, Rácz Daniella, Kádár Ildikó, Győri Eszter, Vida Peggi, Elbert Stefánia, Bene Viktória, Dudás Dóra, Bartucz Dóra, Tímár Maja, Tóth Csenge, Farkas Tamara, Magyar Tamara.
Vízilabda hírek
hungerit szentes